Před branou základní skupiny Ligy mistrů se nad Viktorií Plzeň stáhla bulharská mračna. Úvodní zápas dvojboje svěřenci trenéra Romana Pivarníka nezvládli podle představ a do odvety si přiváží nepříznivý výsledek 0:2.

„Je škoda, že jsme v zápase nedokázali vstřelit kontaktní gól. V zápase se bohužel potvrdilo všechno, co jsme si říkali. Nᚠsoupeř byl rychlý při práci s míčem, měl kvalitu v průnikových přihrávkách a zároveň v protiútoku. Při první brance jsme vyrobili zbytečnou penaltu, při druhé přišla přihrávka za naši obranu. Obě to jsou situace, které jdou řešit,“ krčí rameny po závěrečném hvizdu Roman Pivarník.

Viktoria měla v utkání výškovou převahu, což jí mohlo hrát do karet při standardních situacích. „Chtěli jsme využít standardek, protože jsme věděli, že soupeř s nimi má problémy. Něco bylo špatně kopnuté, v dalších případech jsme do klíčových prostor nechodili tak, jak bychom měli,“ přemýšlí Pivarník, jehož týmu nezbývá pro zachování postupových nadějí nic jiného, než nastřílet Razgradu na domácí půdě alespoň tři branky. „Potřebujeme být kompaktní, a i když jsme takto připraveni, soupeř je stále obrovsky kvalitní. Je to pro nás složitá situace, ale v domácím zápase se pokusíme udělat všechno pro postup,“ zůstává odhodlaný plzeňský trenér.

Svůj první zápas v pohárech odehrál dvacetiletý Jakub Hromada. „Byl jsem s ním velmi spokojený, protože odvedl obrovský kus práce. Nesmíme zapomínat, že Hromada více než šest týdnů, protože před koncem svého angažmá v Senici byl zraněný. Postupně se dostává do formy a dnes mile překvapil,“ hodnotí slovenského záložníka Pivarník. 

Fotogalerie