Viktoria Plzeň zavítala v rámci úvodního zápasu play off Ligy mistrů do hlavního města Bulharska, kde ji na stadionu Vasila Levského bude hostit domácí mistr Ludogorec Razgrad.

Sofie je první bulharskou destinací, kam viktoriáni v rámci evropských bojů vycestovali. Historické památky města, jenž pamatuje několik tisícovek let převážně nejisté minulosti si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích pořízených v den zápasu PFC Ludogorets Razgrad - FC Viktoria Plzeň přímo v článku nebo v rozsáhlé fotogalerii pod článkem.

Kostel Sveti Sedmochislenitsi pojmenovaný podle slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje

Monument vybudovaný na počest cara Alexandra II., díky kterému získalo Bulharsko v 19. století nezávislost.

Katedrála sv. Alexandra Něvského sloužící jako hlavní svatyně patriarchy bulharské pravoslavné církve (v současnosti patriarchy Maxima) a jeho sídlo.


Chrám byl vybudován na počest 200.000 ruských vojáků padlých za osvobození Bulharska od turecké nadvlády v rusko-turecké válce v letech 1877-1878.

Chrám Sveta Sofia je druhým nejstarším v Sofii, historické prameny hovoří o šestém století našeho letopočtu. Ve čtrnáctém století bylo podle chrámu pojmenováno město Sofia.

Národní galerie v Sofii

Budova bývalého ústředí bulharské komunistické strany

Kostel Sveta Nedelya vybudovaný v desátém století našeho letopočtu.

Sotva postřehnutelný středověký chrám Sveta Petka Samardjiyska

Mešita Banja Baši se nachází v centru Sofie na bulváru kněžny Marie Luisy. Je to dnes jediná sofijská mešita a zároveň jedna z nejstarších na celém Balkáně.

Doslova gigantický Národní palác kultury v centru Sofie je největší stavbou svého druhu
v jihovýchodní Evropě, jeho kapacita dosahuje 4000 míst.

Fotogalerie