Už jen jeden soupeř stojí v cestě před postupem do základní skupiny Ligy mistrů. FC Viktoria Plzeň se v úvodním utkání play off utká ve středu 17. srpna od 20:45 SEČ v Bulharsku s Ludogorcem Razgrad. Trenér Roman Pivarník na předzápasové tiskové konferenci varoval před silou soupeře, svým hráčům ale věří.

„Je to tým za který hrají výborní hráči, kteří se nebojí jít do souboje jeden na jednoho. Silní jsou také v přechodu do útoku a v nábězích za obranu. Na to si musíme dát velký pozor. Věřím, že hráči prodají své zkušenosti z evropských pohárů a také například z mistrovství Evropy. Určitě to bude hrát roli,“ zamýšlí se kouč Plzně.

V kádru Razgradu působí hned osm Brazilců, kteří tvoří základní osu týmu. „Jsou to emotivní hráči, a pokud se jim nedaří, tak se to projeví při hře. Snad se nám povede jim ten zápas znepříjemnit, aby se necítili dobře. Sice vypadají, že pracují pro tým, ale ty individuality jsou tam patrné,“ dodává Pivarník.

Plzeň ve 3. předkole vyřadila silný Karabach, který se herním stylem hodně podobá právě Ludogorci. „Jsou to podobné týmy, ale Razgrad je asi přeci jen ještě silnější v útoku a je více přímočařejší,“ říká trenér Viktorie.

Viktoria tak stojí na prahu základní skupiny Ligy mistrů a zbývá jí udělat poslední krok. „Moc si přejeme zvládnout důležitý krok, protože Liga mistrů je prostě sen každého hráče i trenéra. Hrajeme za sebe, za klub a samozřejmě také za naše fanoušky, kterým chceme udělat radost. Chtěli bychom samozřejmě také posbírat body do koeficientu, aby Česká republika měla jistého zástupce přímo v základní skupině Ligy mistrů,“ uzavírá trenér Roman Pivarník.

Úvodní zápas play off Ligy mistrů PFC Ludogorets Razgrad – FC Viktoria Plzeň se hraje ve středu 17. srpna od 20:45 SEČ.
Odveta je na programu v úterý 23. srpna v Plzni. Vstupenky jsou stále v prodeji. Více informací ZDE.

Fotogalerie