Viktoriáni se zápasem v Sofii dostali do situace, která je pro ně zcela neznámá. V play off Ligy mistrů totiž Plzeňané dokázali nad svými soupeři vždy vítězit. Ve středu večer tuto sérii ukončil Ludogorec Razgrad.

„První poločas jsme hráli hodně kompaktně, naopak druhá půle byla nahoru dolů. Po proměněné penaltě se soupeř trochu zklidnil a přidal druhý gól. My jsme začali hrát až v závěru a je jen škoda, že jsme alespoň nedali gól,“ říká po utkání Roman Hubník. Právě plzeňský obránce byl bezprostředním účastníkem penaltové situace. „Měl jsem si hlídat prostor před gólmanem, kam si sběhl hráč. Když jsem ho dobíhal, strčil si to po levé straně a už se dostával přede mě. Sáhl jsem po něm rukou,“ přiznává Hubník. „Do té doby jsme hráli velice slušně a výsledek pro nás rozhodně není ideální,“ dodává.

Razgrad se v zápase prezentoval rychlou a kombinační hrou. „Dopředu byli velice silní i díky skvělým individualitám. Pořád si hledali volné prostory a uvolňovali situace pro své spoluhráče. Tohle nám chybí a my na tom musíme hodně zapracovat,“ přemýšlí kapitán Viktorie.

„Kdybychom dali gól, bylo by to pro nás určitě přijatelnější. Měli jsme celkem dobré příležitosti na to, aby se to podařilo. Škoda penalty, díky které se soupeř dostal do sedla a následně přidal další gól. Byli jsme připraveni na jejich rychlost a práci s míčem. Přesto nám to dělalo problémy, oni si odskakovali do volných prostor a vždy měli komu přihrát,“ přidává se s hodnocením Jakub Hromada. „Musíme teď zvednout hlavu a zabojovat. Stále máme před sebou jeden zápas, ve kterém uděláme všechno, abychom postoupili. Musíme myslet pozitivně a soustředit se na vstřelení branek,“ přemýšlí Hromada. 

Fotogalerie