O uplynulém víkendu se v akci představily všechny tři dorostenecké týmy Viktorie Plzeň. Zatímco mladší dorostenci cestovali do hlavního města, kde se utkali s Bohemians 1905, starší dorost zajížděl na hřiště Mladé Boleslavy. Ze tří utkání se ale mladým viktoriánům podařilo vybojovat pouze dva body.

Šestnáctka remizovala na Bohemians

Do utkání vstoupili Západočeši velice aktivně s jasným cílem navázat na výkon z předešlého týdne, ale s pozitivním výsledkem na konci utkání. To se jim dařilo jen z poloviny, nebo hned od prvních minut dostali Bohemku pod tlak a vypracovali si několik slibných příležitostí. Soupeř byl ale efektivnější a chytře zakončeným protiútokem šel do vedení. Viktoriánům se podařilo vyrovnat a vypracovat si několik vyložených příležitostí, ale bohužel bez gólového efektu. Po celou dobu prvního poločasu hosté na svého soupeře vyvíjeli trvalý tlak, který přerušil až rychlý protiútok po ztrátě Viktorie, zakončený druhým gólem Bohemians.

Do druhého poločasu vstoupili mladí viktoriáni opět velice aktivně a vytvořili si několik dobrých šancí. Na hráčích bylo vidět, že se s výsledkém nechtějí smířit a hrají velice náročně. Bohužel s přibývajícím časem přestala fungovat červeno-modrým přechodová fáze, a ti tak zbytečně ztráceli míče ještě před soupeřovým pokutovým územím. Do jejich výkonu se začala vkrádat hektika. I tak stále měli Plzeňané větší kontrolu míče a soupeř hrozil jen po dlouhých přihrávkách za obranu. Vyrovnat se Viktorii podařilo z pokutového kopu po závaru v soupeřově pokutovém území.

„Zápas na Bohemce se velmi podobal předešlému utkání, kdy jsme selhali ve finální fázi a nevstřelili více branek než soupeř. V následujících pokutových kopech jsme v posledních dvou sériích nebyli úspěšní a bod navíc zůstal v Praze,“ hodnotí trenér Martin Kastner.

Bohemians 1905 – FC Viktoria Plzeň 2:2 (2:1)

Branky Viktorie: 33. Vilček, 64. Kapuscinský
FC Viktoria Plzeň U16: Hrachovec – Holík (40. Kapuscinský), Šastný, Čihák, Ryška – Kadar, Řezáč (52. Vais), Pihrt (72. Buranský) – Arzberger (40. Hykš), Vilček, Petr.

Dorostenci U17 nedokázali zápas s Bohemians otočit

Druhý zápas jara mají za sebou dorostenci do 17 let. V nedělním studeném dopoledni svedli souboj s Bohemians 1905 a po nevydařeném úvodu druhého poločasu podlehli 4:3.

Zápas se hrál na menším hřišti s tvrdým povrchem, což se podepsalo na fotbalové kvalitě utkání. Na hřišti nebylo příliš místa pro kombinaci, naopak časté byly nepřesnosti a osobní souboje. Lépe se s podmínkami vypořádali domácí hráči a i s přispěním chyb Viktoriánů získali v úvodu druhého poločasu už tříbrankový náskok. Hosté se pokoušeli vrátit do utkání a po vystřídání čtyř hráčů si postupně vypracovali množství brankových šancí, ale více než snížit v samém závěru na 3:4 se jim nepodařilo.

„Zápas jsme jednoznačně nezvládli, individuální výkony nebyly dobré. Nedokázali jsme zareagovat na podmínky, které vyžadovaly velkou přesnost ve hře s míčem a houževnatost v častých soubojích. Soupeř měl v těchto aspektech navrch. Pozitivní byla snaha zvrátit výsledek až do posledních minut, ale po promarněných šancích a chybách v průběhu utkání výsledek odpovídá průběhu,“ hodnotí trenér Václav Mrázek.

Bohemians Praha 1905 U17 - FC Viktoria Plzeň U17 4:3 (1:0)

Branky: 54 Pinc, 69 Kulhánek, 78 Řezáč
FC Viktoria Plzeň U17: Přibyl (60. Šampalík), Svoboda, Končal (50. Šifra), Vacovský, Suchý, Pfejfer (50. Brudna), Pavlík, Mudra, Tomášek (50. Řezáč), Soušek (50. Kulhánek), Pinc
Trenéři: Mrázek, Schveinert

V Boleslavi vybojovala devatenáctka bod

Úvod utkání patřil Viktorii. Ve 2. minutě Kroutil asistoval a Provod se trefil přesně k tyči. Po vstřelení branky však postupně začali přebírat iniciativu domácí a ve 26. minutě se dočkali zaslouženého vyrovnání. Mírná převaha Boleslavi trvala až do přestávky, ale do šance se již domácí tým neprosadil. Ve druhém dějství dokázali hosté hru zpřesnit. Herní děj se odehrával především mezi oběma šestnáctkami. V 70. minutě podržel Plzeň brankář Adamovič, který vyrazil tečovanou střelu domácího útočníka. V úplném závěru se ke střelám z hranice šestnáctky dostali postupně Provod a Polom, ale jejich pokusy se mezi tyče nevešly.

„V naší hře bylo v prvním poločase mnoho laciných ztrát především na útočné polovině. Po vyrovnaném průběhu utkání je remíza zasloužená,“ říká trenér Jiří Žilák.

FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 1:1 (1:1)

Branka Viktorie: 2. Provod
FC Viktoria Plzeň: Adamovič, Krušina, Teršl, Novák, Skála (81. Hašek), Provod, Dolejší (46. Kopřiva), Polom, Petr, Průcha, Kroutil (63. Svoboda).
Trenéři: J. Žilák, R. Růžička, J. Havránek, M. Ticháček