5.A z 26. základní školy v Plzni poslala ve fotografické soutěži #PodporViktorku nejoriginálnější obrázek a vyhrála prohlídku Doosan Areny spojenou s osobním setkáním s hráči. Aleš Čermák, Jan Kovařík a Radim Řezník se tak postarali o zábavu pro zhruba dvě desítky dětí.

Děti nejprve měly možnost prohlédnout si zázemí stadionu, podívaly se i na hřiště a mohly se vyfotit například na střídačkách, tedy na místech, kam se jen tak někdo nedostane. Následně se přesunuly do tiskového centra, kde už se setkali se svými oblíbenci. Trio viktoriánů přišlo podepsat kartičky, vyfotit se s žáky a v rámci improvizované tiskové konference odpovídalo na zvídavé otázky.

„Tyhle projekty se mi líbí. Jsem rád, že je Viktorka dělá. Je to super, nejen pro nás, ale hlavně pro děti“ myslí si čerstvý otec Radim Řezník. „Byl to zajímavý zážitek. Zpříjemnili jsme dopoledne dětem, které vyhrály naši soutěž. Pro mě to bylo určitě příjemné, skvělý projekt,“ doplňuje Aleš Čermák.

Jan Kovařík je na projekty s dětmi zvyklý, chodí například na tréninky s přípravkou. „Myslím si, že to je skvělé. Mezi dětmi se tvoří noví fanoušci a věříme, že nás chodí, či v budoucnu budou chodit podporovat i přímo do Doosan Areny,“ říká.

Vítězná třída 5.A z 26. základní školy tak odcházela plná dojmů a spokojenosti.

Viktorka do škol má za cíl zapojit školy do dění okolo klubu FC Viktorie Plzeň. Pravidelně jsou pro školy pořádány soutěže se zajímavými cenami. Vybraní žáci dostávají na zápasy vstupenky. „Projektu si jako klub velice vážíme. Je do něj zapojeno 16 partnerských škol a spolupráci s nimi se budeme snažit i nadále prohlubovat,“ říká mluvčí klubu Václav Hanzlík. Případní noví zájemci o vstup do projektu se nám mohou ozývat na e-mailovou adresu belsan@fcviktoria.cz.

Mediálním partnerem projektu je Plzeňský deník.

Fotogalerie