6. 11. 2016    Zápas

Viktoria Plzeň nepřipustila komplikace a porazila Jablonec 3:1

FC Viktoria Plzeň
16. Hořava
53. Hrošovský
57. Hejda

13. kolo / Neděle 6. 11. 2016, 19:15 / Doosan Arena

13. kolo / Neděle 6. 11. 2016, 19:15
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:1

(1:0)

FK Jablonec

67. Doležal

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Hromada, Hrošovský – Kopic (89. Ďuriš), Hořava, Zeman (71. Kovařík) – Krmenčík (81. Poznar)

FK Jablonec

Hrubý – Masopust, V. Kubista, Hübschman, Hybš – Tecl, Pospíšil (71. Mehanovič), Trávník, Jiráček, Hanousek – Doležal

statistiky

Branky: 16. Hořava, 53. Hrošovský, 57. Hejda – 67. Doležal, ŽK: Kozáčik – Masopust, Rozhodčí: Zelinka – Paták, Kříž

Diváci: 8879

V neděli 6. listopadu přivítala Doosan Arena po čtrnácti dnech opět ligový fotbal. Soupeřem se v tabulce prvním Západočechům stal FK Jablonec, tedy tým který v posledním vzájemném měření sil odvezl ze Štruncových sadů všechny tři body.

V úvodu zápasu hrozila Plzeň především po levé straně, kde dostával dostatek prostoru agilní Zeman. Jeho centry ovšem nezastihli hráče v červeno-modrém zrovna v ideálních situacích pro vstřelení branky. Ve 12. minutě sám Zeman hlavou zakončoval po Kopicově centru, Hrubý v brance Jablonce ale míč lapil. O minutu později se před Romanem Hubníkem otevřela nenápadná avšak o to vážnější šance. Odražený míč z rohového kopu vracel do vápna David Limberský a právě plzeňský kapitán špičkou kopačky nasměroval míč do tyče. V šestnácté minutě už ale Doosan Arena vybuchla nadšením. To když si Limberský na útočné polovině obhodil obránce a uvolnil Martina Zemana. Ten poslal míč ideálně k Tomáši Hořavovi, jenž stejně jako na Dukle hlavou otevřel skóre – 1:0! Sedm minut nato mohl zvýšit plzeňské vedení Michael Krmenčík, jenže v pádu poslal míč pouze těsně nad břevno. Hra se ve druhé části prvního poločasu přesunula více do středu hřiště, kde ale stále dominovali hráči Viktorie. Jablonec se soustředil na obranu, i s tímto snažením si ale Plzeňané dokázali poradit. Po půlhodině hry protáhl Hrubého svou hlavičkou Hejda, další centry hráčů Viktorie propadly pokutovým územím. První vážnější zákrok si Matúš Kozáčik připsal v 35. minutě, kdy zneškodnil střílený centr Martina Pospíšila. Do konce poločasu stihl ještě vyslat tvrdou střelu ze střední vzdálenosti Patrik Hrošovský, skóre se ale neměnilo.

Druhý poločas začal velkou šancí Viktorie, když si míč vyměnili Hromada s Krmenčíkem. Plzeňského útočníka ale v 48. minutě skvěle vychytal gólman Hrubý. Stejně dopadl souboj obou aktérů i o tři minuty později. Třetí útok Viktorie už Plzeňané zakončili brankou. Michael Krmenčík tentokrát nestřílel, ale přihrál před bránu zcela osamocenému Hrošovskému. Tomu už nedělalo problém uklidit balón do sítě – 2:0! V sedmapadesáté minutě rozehrávali domácí standardní situaci z pravé strany. Po lehce nepřehledné situaci u levé tyče jablonecké branky dokázal vstřelit další branku LukᚠHejda 3:0! V šestašedesáté minutě dostal ideální přihrávku do běhu Martin Doležal, jenž využil ojedinělou jabloneckou akci a snížil na 3:1. O tři minuty později museli stopeři Viktorie hasit na poslední chvíli akci rozběhnutého Tecla na hranici rizika. Dvacet minut před koncem zápasu vyměnil na hrací ploše Martina Zemana Jan Kovařík. V 77. minutě si vypracovali slibnou šanci hosté z Jablonce. Vyběhnutého Kozáčika vyřadil ze hry Doležal přihrávkou na volného Trávníka, Střelu do prázdné branky mu však včas znemožnil Řezník. Deset minut před koncem odešel z trávníku Michael Krmenčík, opačným směrem putoval TomᚠPoznar. O tři minuty později vystřídal trenér Roman Pivarník i potřetí, Jana Kopice nahradil Michal Ďuriš. Rozhodčí Miroslav Zelinka ukončil zápas za stavu 3:1 pro Viktorii Plzeň. Viktoria tak oplatila svému soupeři půl roku starou porážku a zvýšila svůj náskok na čele ePojisteni.cz ligy na čtyři body.