12. 8. 2017    Zápas

Znovu s nulou vzadu, Viktoria porazila Olomouc 1:0

FC Viktoria Plzeň
69. Pilař

3. kolo / Sobota 12. 8. 2017, 16:00 / Doosan Arena

3. kolo / Sobota 12. 8. 2017, 16:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:0

(0:0)

SK Sigma Olomouc

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda (46. Havel), Hájek, Limberský – Hrošovský, Živulič – Kopic (60. Pilař), Kolář (C), Zeman (82. Čermák) – Krmenčík

SK Sigma Olomouc

Buchta – Sladký (79. Obročník), Radakovič, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (82. Manzia), Houska, Texl (72. Moulis), Kalvach, Falta – Chorý

statistiky

Branka: 69. Pilař, ŽK: Čermák – Chorý, Jemelka, Kalvach, Rozhodčí: Pechanec – Wilczek, Kotalík

Diváci: 10 135

V sobotu 12. srpna svedli hráči Viktorie Plzeň boj o další tři ligové body. Ve šlágru třetího kola přivítala vedoucí Viktoria na vlastním hřiště druhou Sigmu Olomouc. Do sestavy trenéra Vrby se vrátil rekonvalescent David Limberský, v brance nastoupil stejně jako v Jablonci Aleš Hruška.

Evidentně ofenzivně naladěná Plzeň začala tak, jak je jí to vlastní. Kombinačním fotbalem překonávala obranu soupeře a první velkou šanci zaznamenal u ž v 8. minutě Michael Krmenčík. Po Kopicově přiuknutí v malém vápně ale pálil vedle. Do další střely se položil ve 14. minutě Kolář, jenže kopačkou pouze lízl míč nad branku. Na druhé straně předvedli skvělou souhru Falta s Chorým, ale vysoký olomoucký útočník nedokázal zamířit přesně. S nervy plzeňských fanoušků si zahrávaly zdravotní šrámy viktoriánů. Ve 23. minutě byl z trávníku odvezen Živulič, o čtyři minuty později prodělal ošetření i Hejda, oba se ale po krátké chvíli vrátili na hřiště. Minutu před koncem poločasu poslal míč před branku David Limberský, přetažený centr vracel do ohně Řezník, jenže Krmenčík nedokázal balón zasáhnout přesně. Také proto se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu nezasáhl LukᚠHejda, kterého od 46. minuty nahradil Milan Havel. Na začátku 53. minuty se nerozpakoval Patrik Hrošovský a zpoza velkého vápna řádně protáhnul brankáře Buchtu. Po hodině hry odešel ze hřiště Jan Kopic, kterého nahradil Václav Pilař. Dvě minuty na to právě Pilař s míčem u nohy zabalil a přešel přes tři hráče. Po narážečce s Kolářem vyslal nebezpečnou střelu, na kterou však Buchta dokázal zareagovat. Napodruhé byl ale Pilař precizní. Po centru do velkého vápna si propadnutý míč našel Václav Pilař a v akrobatické poloze otevřel skóre utkání – 1:0 pro Plzeň! V 83. minutě si plzeňskou premiéru odbyl Aleš Čermák, jenž vystřídal Martina Zemana. Dvě minuty nato těsně minul bránu Řezník a se svou kombinací neuspěli ani Pilař s Krmenčíkem. Viktoria porazila Sigmu Olomouc 1:0 a v nové sezóně zůstává jako jediná z HET ligy stoprocentní.

Související články