19. 5. 2018    Zápas

MISTŘI!!! Viktoria porazila Teplice a stala se popáté šampionem!

FC Viktoria Plzeň
24. Krmenčík
61. Petržela

29. kolo / Sobota 19. 5. 2018, 16:00 / Doosan Arena

29. kolo / Sobota 19. 5. 2018, 16:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:0)

FK Teplice

85. Vaněček

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Havel, Řezník, Hubník, Kovařík – Petržela (90+1. Štursa), Hořava, Hrošovský, Kopic – Krmenčík (82. Bakoš), Chorý (71. Kolář)

FK Teplice

Diviš – Vondrášek, Ljevakovič, Čmovš, Krob – Kodeš, Kučera – Hora (81. Šimeček), Trubač, Rezek (62. Červenka) – Vaněček

statistiky

Branky: 24. Krmenčík, 61. Petržela – 85. Vaneček, ŽK: Řezník – Ljevakovič, Kodeš, Rozhodčí: Julínek – Wilczek, Podaný

Diváci: 10 911

V sobotu 19. května se v plzeňské Doosan Areně odehrála bitva, která mohla s definitivní platností rozhodnout o majiteli mistrovského titulu pro ligový ročník 2017/18. Pokud by Viktoria v utkání s Teplicemi zvítězila, mohla by zvednout nad hlavu nejcennější fotbalovou trofej v České republice.

Do základní jedenáctky poslal trenér Vrba útočníky Chorého s Krmenčíkem, které ze středu podporovali Hořav s Hrošovským, ze stran pak Petržela s Kopicem. Právě Jan Kopic byl prvním, který se pokusil o zakončení. Ve 14. minutě chyběla jeho střele přesnost. V 21. minutě zblokovala teplická obrana Havlův pokus, o tři minuty později už se soupeřova sí rozvlnila. Po Chorého přihrávce se do míče opřel Krmenčík a Doosan Arena vybuchla nadšením – 1:0! V pětatřicáté minutě střílel znovu Krmenčík, tentokrát ale do rukavic připraveného Diviše. Do konce poločasu se musel činit i Matúš Kozáčik, který nejdříve vytěsnil prudkou střelu, následně ještě stihl míč zastavit na hrací ploše a vyhnout se tak rohovému kopu. První poločas skončil za jednogólového vedení Viktorie.

Druhý poločas začal žlutou kartou pro obránce Radima Řezníka. Stejný hráč v 55. minutě dostal míč do sítě, rozhodčí ale gól kvůli ofsajdu neuznal. Několik okamžiků nato se velkou šanci vybojoval Jan Kopic. Tváří v tvář Divišovi ale nedokázal skórovat. To se naopak podařilo Milanu Petrželovi, jenž za pokutovým územím napřáhl a střelou k tyči zvýšil vedení domácích. 2:0 pro Viktorii! V jednasedmdesáté minutě opustil hřiště v rámci prvního střídání Viktorie TomᚠChorý, kterého nahradil Daniel Kolář. Deset minut před vypršením předepsané devadesátiminutovky odešel ze hřiště i střelec první branky Michael Krmenčík, novým mužem na trávníku se stal Marek Bakoš. V 85. minutě utkání snížil stav utkání na 2:1 plzeňský odchovanec v dresu Teplic David Vaněček. Na poslední okamžiky utkání přišel nasát atmosféru nejvyšší soutěže i věkem stále ještě dorostenec Ondřej Štursa.

Závěrečný hvizd určil, že se Viktoria Plzeň popáté ve své historii stala držitelem mistrovského titulu! A stále vítězí Viktoria!