11. 8. 2018    Zápas

I pod druhou domácí výhru se podepsal vítěznou brankou Krmenčík

FC Viktoria Plzeň
77. Krmenčík

4. kolo / Sobota 11. 8. 2018, 19:00 / Doosan Arena

4. kolo / Sobota 11. 8. 2018, 19:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:0

(0:0)

FC Trinity Zlín

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Hubník (C), Pernica, Limberský – Hořava (58. Procházka), Hrošovský – Zeman (85. Petržela), Čermák (68. Chorý), Kopic – Krmenčík.

FC Trinity Zlín

Dostál – Hnaníček (87. Bačo), Buchta, Gajič (C) – Matejov, Traoré, Podio, Džafič (82. Jakubov), Bartošák – Hronek (82. Slaměna), Beauguel.

statistiky

Branka: 77. Krmenčík, ŽK: Kopic – Hnaníček, Džafič, Matejov, Bačo, 2. ŽK (ČK): 90+1. Kopic, Rozhodčí: Zelinka – Melichar, Kotalík.

Diváci: 10 102

Poprvé v nové sezoně nastoupil v základní sestavě Martin Zeman, který pro zápas se Zlínem nahradil Milana Petrželu, a byl to on, kdo ve druhém poločase skvělou přihrávkou založil gólovou akci, na jejímž konci byl kanonýr Michael Krmenčík. Jeho branka se později ukázala být vítěznou, když Plzeň dovedla třetí zápas v řadě k vítězství 1:0.

Už v sedmé minutě se viktoriáni poprvé dostali do zakončení. Aleš Čermák pálil levačkou z hranice pokutového území, pravou tyč zlínské branky ale těsně minul. O chvíli později se pak řítil do rychlého brejku po průnikové přihrávce Beauguel, jeho akci ale zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího.

Ve zbytku prvního poločasu téměř výhradně kontrolovali míč hráči Plzně, Zlín je ale nepustil do nějaké vážnější šance. Řezník, Hubník či Hrošovský se dostali do zakončení, pokaždé ale mířili mimo tři tyče a přesně nezamířil z voleje ani těsně před pauzou Limberský.

Do druhé půle vlétli o něco aktivněji ševci. Nejprve pálil z hranice šestnáctky Pablo Podio, jeho dělovku ale dokázal Matúš Kozáčik vyrazit a spolu s obranou pokryl i následnou dorážku z pravé strany. O chvíli později pak pálil z dobré pozice Džafič, i tentokrát ale podržel Vrbovu družinu důležitým zákrokem brankář Kozáčik.

Zhruba po hodině hry musel Pavel Vrba vynuceně sáhnout k prvnímu střídání. Zraněného Tomáše Hořavu nahradil na trávníku střelec vítězného gólu z minulého týdne Roman Procházka a hned po minutě hry si připsal první střelu na branku. Poté z těžké pozice hlavičkoval Krmenčík, balon ale bohužel skončil jen na břevnu zlínské branky.

Nakonec se ale Michael Krmenčík přece jen prosadil. Stejně jako v prvním domácím utkání přispěchal na pomoc s pozdním gólem, který tentokráte vytěžil z výborné souhry Zemana s Procházkou na pravé straně. Po nastřeleném centru před branku Zlína si našel odražený balon a tvrdou ranou z voleje jej uklidil do sítě.

Zlín se v závěru ještě snažil o nápor a závěrečné vyrovnání, s nímž má v letošní sezoně už bohaté zkušenosti, ale viktoriáni si konec pohlídali. V nasteveném čase sice ještě fauloval Kopic a po druhé žluté musel předčasně do sprch, Fastav už ale neměl dostatek času, aby přesilovou hru přetavil v nějakou další šanci.

Související články