V rámci oslav 110. výročí od založení klubu představuje Viktoria další unikátní projekt. Jako první český klub vydává vlastní sadu poštovních známek mapující 25 zásadních událostí naší historie!

Oficiální prodej známek začne ve středu 30. června. Klub na tento den chystá i speciální akci pro fanoušky. Proč právě 30. 6.? V tento den totiž byla Viktoria Plzeň v roce 1911 oficiálně přijata jako člen župy a mohla se tak začít těšit na první soutěžní zápasy.

Limitovaná edice 25 poštovních známek vznikla ve spolupráci se známým tvůrcem poštovních známek Milanem Bauerem a jedná se o platné státní ceniny, oficiální poštovní známky ČR kategorie „B“. „Ve spolupráci s Českou poštou jsme připravili i speciální výroční poštovní razítko, které bude platné pouze pro den 30. 6. 2021, tedy v den oficiálního zahájení prodeje,“ vysvětluje Miroslav Bezděka, marketingový manažer klubu. „Poděkování patří řediteli známkové tvorby Martinu Holému,“ dodává.

Tvůrce známek Milan Bauer je plzeňským rodákem a za spolupráci s FCVP byl rád. „Těší mě, že jsem mohl navrhovat design poštovních známek Viktorie Plzeň mapující 110 let tohoto sportovního fenoménu z mého rodného města,“ říká.

„Nᚠklub se dlouhodobě zapojuje do projektů, které mají i mimo-sportovní přesah, což mě těší. Poštovní známky jsou na českém sportovním poli unikátem a věřím, že se fanouškům budou líbit,“ říká generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Součástí archu budou například známky připomínající duel s Juventusem z roku 1935 (foto ze zápasu Viktorie a Juventusu roku 1935 během Středoevropského poháru, Sbírka Národního muzea, H7F 058494a.), postupový zápas do Ligy mistrů s Kodaní či titul pro Čišu. Na jedné ze známek bude také současný reprezentant Vladimír Darida, tím si připomeneme otevření Doosan Areny zápasem se Schalke. „Momentálně se koncentruji na EURO 2020 a zápas s Chorvaty. Musím ale říci, že mi známka, na které jsem, udělala radost a těším se, až si ji pořídím. Jsou to krásné vzpomínky a hezká památka,“ vzkazuje a zároveň dodává: „Zítra nám držte palce!“

Známky nebude možné zakoupit jednotlivě, pouze v rámci speciálních výročních produktů, které vám nyní představujeme:

  • Celý arch známek s podpisy vybraných legend na výročních deskách

- limitovaná edice 110 kusů, která je zároveň očíslována a její cena je 1911 Kč

  • Celý arch známek

- limitovaná edice 110 kusů, která je zároveň očíslována a její cena je 1399 Kč

  • Pamětní list s 1 známkou s motivem historického momentu ze zápasu TJ Škoda Plzeň vs. Bayern Mnichov (1971) s Františkem Plassem
  • Pamětní list s motivem historického momentu z oslav prvního titulu s Pavlem Horváthem
  • Pamětní list s motivem historického momentu z oslav čtvrtého titulu s Davidem Limberským
  • Pamětní list s motivem historického momentu z prvního postupu do Ligy mistrů s Danielem Kolářem

- limitované edice 110 ks za cenu 179 Kč

  • Pamětní list se dvěma známkami – první s logem klubu z roku 1911 a druhá se současným logem
  • Pamětní list se dvěma známkami – první se stadionem před rekonstrukcí a druhá s novou Doosan Arenou

- limitované edice 110 ks za cenu 199 Kč


Jiné známky na pamětním listu nebude možné zakoupit, pamětní listy budou rovněž oraženy speciálním výročním poštovním razítkem.

  • Poštovní obálka se známkou a poštovním razítkem – 69 Kč
  • Set výročního pohledu s přiloženou nenalepenou poštovní známkou – 59 Kč

- na těchto produktech nebudou všechny motivy známek


Přednostní rezervace pro permanentkáře FCVP

Přednostně si jej mohou rezervovat permanentkáři FC Viktorie Plzeň (s permanentkou pro sezonu 2020/2021). Rezervace budou zahájeny v sobotu 19. 6. v 10:00 na e-mailu bednarova@fcviktoria.cz a poběží do 22. 6. 12:00. V emailu je nutné vyplnit jméno, příjmení a číslo permanentní vstupenky ze zadní strany.

Rezervovat lze produkty v těchto maximálních počtech:

  • 1 výroční arch s 25 známkami (vybrat si lze buď variantu za 1911, či variantu za 1399 Kč).
  • Vždy maximálně 1 ks pamětního listu od každého druhu.

Zároveň upozorňujeme, že limitované edice jsou vždy po 110 ks, nelze tedy garantovat, že se dostane na všechny zájemce a k vyřizování budeme přistupovat postupně dle času příchozí emailové rezervace, následně budeme o stavu rezervace informovat. E-maily přijaté před sobotní 10. hodinou nebudou brány v potaz a budou automaticky smazány.

Rezervace pro veřejnost

Zájemci z řad široké veřejnosti si svůj vybraný produkt budou moci rezervovat od 22. 6. 13:00. Limitovaná edice je ovšem opravdu vzhledem ke 110. výročí klubu pouze ve 110 kusech, nelze tedy garantovat dostupnost všech produktů při startu rezervací pro veřejnost.

Rezervovat lze produkty v těchto maximálních počtech:

  • 1 výroční arch s 25 známkami (vybrat si lze buď variantu za 1911, či variantu za 1399 Kč).
  • Pamětní listy od každého druhu, následně budeme informovat o stavu rezervace. Listy lze rezervovat ve větším počtu kusů, ale vyhověno bude pouze v případě, kdy bude zbývat jejich dostatečné množství.

Prodej dalších produktů (pamětní obálky se známkou + pohled se známkou) bude zahájen 30. 6. ve Viktoria shopu. V průběhu příštího týdne vám pak budeme postupně představovat jednotlivé motivy z 25 známek.

Prohlédněte si fotogalerii z nátisku známek:

Fotogalerie