Zcela unikátní projekt představuje FC Viktoria Plzeň ve spolupráci s pivovarem Gambrinus. Hráčské střídačky v Doosan Areně budou mít tvar plechovky piva Gambrinus Plná 12 a budou vybaveny nejmodernějšími koženými sedadly. Hráčům tak poskytnou maximální možný komfort včetně vyhřívání.

Z fotbalového stadionu je to do areálu pivovaru Gambrinus kousek. Stačí přejít přes pivovarskou lávku. Propojení obou subjektů má již svou tradici. Například legendární útočník Stanislav Štrunc – sázel góly za Viktorku a po kariéře fotbalisty pracoval právě v pivovaru.

Nyní se Viktorka a Gambrinus znovu propojily a představují unikátní střídačky ve tvaru plechovky zlatavého moku. „Jde o společný nápad a jsem velmi rád, že se realizace povedla. Takové střídačky jsou zcela unikátní a troufnu si říct, že je nemá žádný jiný klub,“ řekl za Viktorii generální manažer Adolf Šádek.

Spojení pivovaru Gambrinus a Viktorky je dlouhodobé a přirozené. „Pivo a fotbal patří k sobě. Společně se snažíme plzeňským fanouškům pomáhat, povzbuzovat je, ale hlavně je bavit. V tuto chvíli ale předáváme my, pivovarští, povzbuzení hráčům. U příležitosti 75. výročí narození Standy Šturce, který byl skvělým fotbalistou Viktorky a po ukončení kariéry pak i naším skvělým kolegou v pivovaru, od nás dostávají kluci nové střídačky, “ vysvětlil sládek Zdeněk Polák.

Uvnitř střídaček najdou hráči maximální pohodlí a komfort. Sedačky dodala firma Lear a jsou celokožené. „Sedačky jsou samozřejmě vyhřívané, i v chladných měsících bude o hráče dobře postaráno,“ upřesnil TomᚠAubrecht, jednatel firmy Abstrakt, která měla celou realizaci na starosti. „Inspirovali jsme se u velkých evropských klubů, u nichž jsou obdobné střídačky běžné. Jen jsme je chtěli mít typicky plzeňské,“ dodal.

Výroba střídaček zabrala čtyři týdny, předcházely tomu však několikaměsíční přípravy. Potřeba bylo dvě tuny kovu a 300 čtverečních metrů hliníku.

„Samozřejmě žádný hráč nemá rád, když sedí na lavičce náhradníků, vždycky chcete být hlavně na hřišti. Jsme však tým, nejde jen o jedenáctku na hřišti, proto jsem rád, že i náhradníci budou mít takový komfort,“ řekl při představení Milan Petržela. „Střídačky jsou parádní, hlavně v zimních měsících všichni ocení vyhřívání,“ přidal se Marek Bakoš. Poprvé budou nové „plechovky“ v akci během sobotního ligového duelu Viktorie s Duklou Praha.

Partnerství Gambrinusu a Viktorie Plzeň je dlouhodobé, společně podpořily řadu charitativních projektů a cílem je v tom pokračovat i do budoucna.

Fotogalerie