Real patří mezi nejlepší týmy na světě – na tom se na předzápasové tiskové konferenci shodli trenér Vrba i kapitán Hubník. Oba také dodávají, že série španělského týmu bez výhry v jejich očích vzhledem k obrovské kvalitě soupeře Viktorie nic neznamená.

Čeká Romana Hubníka největší zápas v kariéře? „Myslím, že už jsem něco odehrál nejen v nároďáku, ale i s Viktorkou v Lize mistrů – zápasy proti Bayernu či Manchesteru City. Real je jeden z top týmů a já to řadím mezi tyto zápasy,“ řekl plzeňský kapitán.

Ten se spolu s týmem připravoval na utkání s obhájcem titulu – zároveň ale také na mužstvo, které se trochu překvapivě výsledkově trápí. „Na Real nahlížíme pořád stejně. Sice nedávají góly, ale šancí a gólových příležitostí si vytvářejí spoustu. To, že se jim teď nedaří, není až tak důležité…“ říká.

„Určitě jsme nečekali, že budou mít sérii pěti zápasů bez výhry, ale my se musíme soustředit hlavně na ten nᚠzápas. Oni mají v průměru dvacet nebo třicet střel za zápas a to, že zrovna teď ty šance neproměnili, nijak nesnižuje jejich kvalitu. Já jen doufám, že to jejich neproměňování šancí bude pokračovat i zítra,“ dodává odhodlaně zkušený stoper, který bude dirigovat obranu proti jednomu z ofenzivně nejsilnějších mužstev světa.

„Kdo bude nejvíc zlobit? Asi Benzema je ten, kdo bude hodně nepříjemný, ale je tu spousta kvalitních hráčů, takže se musíme připravit na všechny,“ uvědomuje si. „Strach a obavy nemáme,“ nechal se slyšet před jedním z nejt잚ích zápasů, které kdy Viktorii čekalo.

Respekt byl slyšet i ze slov trenéra Pavla Vrby. „Samozřejmě máme respekt. Real nedávno vyhrál Champions League a patří dle mého názoru k nejlepším týmům na světě. Oni mají svou herní tvář a kvalitu. V těch posledních zápasech měli obrovskou smůlu,“ říká kouč Viktorie v podvečer před zápasem.

Proti Viktorii bude stát soupeř, který pracuje se zcela rozdílnými možnostmi. „Real má v kádru nejlepší hráče na světě a mají možnosti ten tým neustále doplňovat. Tak to je a my můžeme jen překvapit,“ uzavírá Pavel Vrba.

Fotogalerie