Tým trenéra Pavla Fořta se o víkendu zúčastnil prestižního mezinárodního turnaje Albim CUP v Ústí nad Labem. Ačkoliv se mu v sobotu výsledkově příliš nedařilo, v neděli na tom již byl lépe a obsadil celkové čtrnácté místo.

Viktoria Plzeň hrála ve Sportovním areálu v Modré. V sobotní skupinové fázi ztratila vedení 1:0 s Dynamem Drážďany po gólu Macáka, když inkasovala dvakrát ze standardek. Posléze díky dvěma gólům Jana Vonáska a trefě Iva Vonáska porazila Most 3:0, následně remizovala se Spartou 1:1, když skóroval Štauber. Ten se prosadil i při prohře 1:2 s Herthou Berlín, ve zbylém sobotním zápase padli Plzeňští s Brnem 0:1.

„První den se nám herně moc nepovedl. Asi jsme to chtěli rychle rozhodnout, když se hrálo jen na 25 minut, takže tam bylo hodně ztrát a chyb. Špatně jsme se koncentrovali při bránění standardek a inkasovali jsme z chyb,“ hodnotil první hrací den trenér Pavel Fořt.

Dorostu U16 se vydařil hlavně druhý hrací den, zářil především Adam Štauber. Rozhodl o výhře 1:0 nad australským Perthem, o výhře 1:0 nad Ústím nad Labem a společně s Lörinczem se trefil také do sítě Manly United, kdy další australský celek porazili červenomodří 2:0. Na závěr remizovala Viktoria s anglickým Wolverhamptonem, který ovládl nedělní skupinu zcela suverénně, 0:0.

„Ten poslední zápas byl dle našich představ. Byli jsme důrazní, měli jsme šance, soupeře téměř do ničeho nepustili. Bohužel jsme neproměnili šance, ale šlo mi hlavně o herní projev. Hráli jsme v bloku, disciplinovaně, získávali jsme hodně míčů ve středu pole. Konečně jsme tak hráli to, co jsme si říkali,“ pochvaloval si Pavel Fořt.

Plzeň tak skončila celkově na čtrnáctém místě, vítězem turnaje se stali Rangers ze Skotska. „Turnaj nemůžu podle umístění chválit, ale jinak poslední zápas ukázal to, že kluci mají kurហa nebojí se hrát s velkým soupeřem. Kluci poznali, jak takové zápasy hrát a nehrát. Ukázalo se, že když budeme hrát hekticky a nedisciplinovaně, tak to zvládat nebudeme,“ dodal Fořt.

Foto: David Koranda