Finálový turnaj úvodního ročníku Datart e:LIGY se odehrál v pražské UNYP areně. Od ranních hodin zde ve skupinách bojovali zástupci všech týmů FORTUNA:LIGY – přičemž plzeňské barvy hájili T9Laky a Pikej. Zaváhali jen ve skupinovém duelu se Slavií, následně už ale v turnaji dominovali a v samotném finále pak právě pražskému soupeři úvodní porážku oplatili!

Každý duel dvou týmů během finálového turnaje se odehrál na tři vítězné zápasy. V případě nutnosti tak odehrál každý z dvojice hráčů v jednom týmu dva zápasy klasicky 1v1 a jeden spolu s parákem v atraktivním formátu 2v2. Ve skupině dokázali zástupci FCVP eSPORT (T9Laky a Pikej) vyhrát 3:2 jak nad Českými Budějovicemi, tak i nad Opavou, se Slavií pak prohráli 1:4.

Do vyřazovací fáze se tedy vydali z druhého místa, nezaváhali ale ani ve čtvrtfinále s Baníkem Ostrava, který porazili 3:1, ani v semifinálovém utkání proti Mladé Boleslavi (3:0). Z druhé poloviny pavouka vzešel jako soupeř pro finálové střetnutí opět tým Slavie, pro tento turnaj složený z RIIJKA a kobbyho – tedy dvou ostřílených hráčů velmi dobře známých na české FIFA scéně.

Fantastický vstup zařídil Pikej, který dokázal v úvodním zápase zaskočit favorizovaného RIIJKA a zvítězil. Laky v druhém utkání prohrával už 2:0, prokázal ale pevné nervy i svoji pozici nejúspěšnějšího českého hráče a výsledek v posledních minutách prodloužení otočil ve svůj prospěch. Nadějné vedení 2:0 na zápasy bylo ale po dalších dvou vyrovnaných zápasech s nešastným koncem pro červenomodré pryč a rozhodnout tak musel poslední zápas Pikeje s kobbym. V něm šla sice Slavia brzy do vedení, Pikej ale psychicky těžkou situaci dokonale ustál, ve druhém poločase nastřílel 4 góly a přihrál mistrovský titul na plzeňskou stranu.