A tým žen je po 12 odehraných kolech na čtvrtém místě tabulky 1. ligy. Na kontě má 11 bodů s bilancí 3-2-7 a skóre 17:28. Nejlepší střelkyní je reprezentantka Miroslava Mrázová, která se prosadila pětkrát. Jak první část sezony hodnotí trenér Daniel Prokop a kapitánka Simona Pacandová?

Daniel Prokop (hlavní trenér)

„Spokojen jsem tak napůl. Co mě nejvíce mrzí jsou zápasy, které jsme měli dobře rozehrané a nevyhráli jsme je. V Brně jsme i přes vedení 2:0 prohráli, v Pardubicích jsme i přes stejný náskok remizovali 3:3. Těžko se mi hodnotí i utkání na Dukle. Škoda pro nás byla i doma se Slováckem, kde jsme mohli v prvním poločase vést o dva góly, ale nakonec jsme jen kvůli neproměňování šancí prohráli.

Co mě však potěšilo byly výsledky zápasů se Spartou a se Slavií. Když se podíváme zpětně pár sezon dozadu, tak jsme letos uhráli daleko lepší výsledky. Mohlo to být samozřejmě lepší, ale sehráli jsme to důstojně.

Až na výjimky máme mladé hráčky a v některých zápasech byla znát absence zkušenosti, jinak si ale myslím, že kádr je slušný. Hodně však chyběla například Jana Beštová, která by se měla na jaře vrátit. Věříme, že se nám podaří ve zbývajících dvou zápasech základní části vybojovat horní čtyřku. To je nᚠplán a cíl, který chceme splnit.“

Simona Pacandová (kapitánka)

„Prozatím odehranou část ligy bych zhodnotila tak, že z naší pozice byla trochu nahoru dolů. Dokázaly jsme odehrát kvalitní zápasy s pražskými S, ale na druhou stranu v zápasech, ve kterých jsme měly dominovat, přicházely bodové ztráty. Aktuálně se nacházíme na čtvrtém místě tabulky a rády bychom si toto umístění v základní části udržely. Doufám, že v novém roce budeme mít trochu více toho fotbalového štěstíčka na naší straně.

Myslím si, že kvalitativně nᚠtým do horní čtyřky určitě patří. Kádr máme poměrně mladý, nicméně najdete v něm několik reprezentantek, starších zkušených hráček a také dvě hráčky ze Slovenska. Z mého pohledu si vzájemně všechny rozumíme, jen musíme lépet přenášet třeba komunikaci i na hřiště.“

PŘEHLED ZÁPASŮ ZDE

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Foto: Ženský fotbal, Pavel Jiřík ml.