Je to již tradice! Každý rok viktoriáni dělají radost svými dárečky pacientům z FN Plzeň i zvířátkům z plzeňské ZOO. Letos můžeme společně navíc potěšit i všechny zaměstnance nemocnice, kteří budou na Vánoce v práci. Vánoční stromeček bude přímo u Doosan Areny nachystán od soboty 11. prosince.

Od sobotního poledne až do pátku 17. prosince mají všichni viktoriáni možnost zanést svůj vánoční dárek pod viktoriánský stromeček. My pak všechny odvezeme tam, kde udělají největší radost.

Již tradičně chce Viktorka obdarovat malé i velké pacienty, kteří budou muset trávit vánoční svátky v nemocnici. Letos navíc chceme udělat radost i všem zaměstnancům, kteří se i vinou aktuální situace budou o Vánocích o pacienty starat. Naším cílem je, aby každý z Fakultní nemocnice Plzeň obdržel alespoň jeden malý viktoriánský dárek!

„Této iniciativy, která se stala již tradicí, si velmi vážíme. Každý rok nám viktoriáni přivážejí stovky dárků, které dělají pacientům radost. A jsme velmi rádi, že se o těchto Vánocích myslí i na všechny zdravotníky a personál, který si to bezesporu zaslouží. Předem celému klubu i všem jeho fanouškům děkuji,“ říká Václav Šimánek, ředitel FN Plzeň.

U stromečku, který bude připravený od soboty 11. do pátku 17. prosince poblíž Viktoria shopu (stejné místo jako před rokem) mohou fanoušci jednoduše přinést dárky, a navíc připravit pro zdravotníky i vánoční přání, které vhodí do speciálního boxu. I tato přání následně odvezeme přímo do nemocnice.

„Vhodnými dárky pro děti jsou deskové hry, knihy, stavebnice, pastelky a omalovánky. Naše zdravotníky potěší, pokud pod stromečkem na Viktorce najdou bílé ponožky různých velikostí, sprchové gely a v poslední době jsou hodně populární termolahve na pití či termohrnky,“ říká mluvčí fakultní nemocnice Gabriela Levorová.

Druhou organizací, které viktoriáni před Vánoci dělají radost, je plzeňská ZOO a její zvířátka. Žádaná opět budou jablka, mrkev, kořenová zelenina, kaštany, žaludy, ořechy, popřípadě tropické ovoce. „Tvrdým sušeným pečivem už nekrmíme, to a prosím fanoušci letos nenosí,“ říká za ZOO s úsměvem její mluvčí Martin Vobruba. Ten rovněž dopředu děkuje všem, kteří se přidají. „Každá taková pomoc je pro nás v dnešní době důležitá a jsme strašně rádi, že Viktorka nám tímto způsobem pomáhá již řadu let a ani v této době od krásného zvyku neustoupila,“ dodal.

Přidávají se rovněž hráči a trenéři FC Viktoria Plzeň, kteří v příštím týdnu přijdou položit osobně dárky pod červenomodrý stromeček. „Přidejte se k nám, společně uděláme radost těm, kteří si to zaslouží,“ vzkazuje všem viktoriánům kapitán týmu LukᚠHejda.