FC Viktoria Plzeň se ohrazuje vůči nekorektním a zavádějícím informacím některých médií ohledně zranění Milana Havla.

Obránce Viktorie Milan Havel byl nominován na poslední reprezentační sraz, na němž zasáhl do barážového utkání ve Švédsku. Ačkoli se v závěru utkání zranil, dohrál jej.

Na jednom z následujících pozápasových tréninků však musel kvůli bolestem ze hřiště odstoupit a následně se podrobil vyšetření u reprezentačních lékařů, což je v takových případech naprosto standardní postup. Vyšetření odhalilo nález v oblasti stehna, hráč nemohl být nominován k zápasu a v neděli byl na základě rozhodnutí lékařů a vedení reprezentace odeslán zpět do klubu.

Prakticky celý následující týden byl Milan Havel v péči klubových lékařů a fyzioterapeutů a nemohl se účastnit tréninkového procesu. Rozhodnutí, že nastoupí do ligového utkání se Slavií učinil až přímo v neděli po dohodě s hlavním trenérem a klubovým lékařem. Zápas se sebezapřením odehrál, ačkoli nebyl stoprocentně zdravotně v pořádku, což potvrdil Michal Bílek i na pozápasové tiskové konferenci.

„S velkým údivem a překvapením jsme si pak v některých médiích přečetli zpochybnění zranění Milana Havla, což považujeme za nekorektní vůči hráči samotnému, lékařům reprezentace, našemu klubu a vlastně i trenérovi Jaroslavu Šilhavému. Zpochybňovat rozhodnutí lékařů či dokonce vztah Milana Havla s trenérem národního týmu je až nedůstojné,“ uvedl mluvčí klubu Václav Hanzlík. Konkrétně poukázal na komentář Radka Špryňara z deníku Sport či vyjádření Jana Rajnocha v rámci televizního studia, který dokonce použil výraz „lehké znevážení reprezentačního dresu“.

„Pokud má pan Špryňar či Rajnoch jiné informace, nech je předloží a zveřejní. V opačném případě by se měli za své výroky omluvit, především pak Milanu Havlovi,“ dodal mluvčí klubu.

Reakci na výše zmíněné poskytl i samotný hráč. „Mrzí mě, že někdo takovým způsobem očerňuje nejen mě, ale i práci lékařů nároďáku. Zápas se Slavií jsem chtěl i přes omezení odehrát, ačkoli jsem nebyl úplně stoprocentní a šel do něj se sebezapřením. Být nominován do národního týmu je pro mě vždy čest a velká odměna a nic se na tom nezmění ani do budoucna. Když mě trenér povolá, vždy přijedu a budu chtít odvést maximum,“ řekl Milan Havel.