Utkání v Liberci se nepovedlo. Viktoriáni v něm prohrávali po úvodních 15 minutách už 0:3 a takovou ztrátu je vždy mimořádně složité stáhnout. Konečnou prohru 1:4 zhodnotil jediný plzeňský střelec duelu Aleš Čermák a trenér Adrian Guža.

„Odehrálo se to tak rychle a už jsme tam měli tři góly. Šílený start, který se pak těžko dohání,“ potvrdil Aleš Čermák. „Špatný vstup do zápasu, co se týká agresivity, důrazu i nedostatečné reakce po ztrátě míče. Byli jsme všude pozdě, soupeř toho zaslouženě využil a šel do třígólového náskoku,“ neskrýval Adrian Guža.

Viktoriáni ve středu vypadli z 2. předkola Ligy mistrů, kdy je po penaltě z nastavení a otočce v prodloužení vyřadil Alkmaar. „Dnes to byla také psychická záležitost po AZ. V úvodu zápasu ještě bylo cítít KO, což je ale samozřejmě chyba,“ litoval slovenský kouč.

Po špatném vstupu do utkání dal Západočechům alespoň naději Aleš Čermák, jenž ve 34. minutě snížil na 1:3. Proměnil penaltu, kterou v prvním kole s Opavou zahodil. „Byl jsem odhodlaný ji kopat, proto jsem si to vzal a kluci mě nechali a podpořili,“ objasnil středpoloař FCVP.

Během reprezentační přestávky chtějí viktoriáni vyčistit hlavy a vše zlepšit během tréninkových procesů. „Je dostatečný prostor k tomu, abychom si to celé zanalyzovali. Fanoušci si nezaslouží, abychom hráli tak jako dnes,“ uzavřel hodnocení duelu Adrian Guža.

Fotogalerie