Po výhře na Spartě a opětovném rozběhnutí FORTUNA:LIGY zavládla v kabině plzeňské Viktorie spokojenost. S cílem navázat na první úspěch po restartu vyběhnou svěřenci trenéra Adriana Gužy i do utkání s Mladou Boleslaví, kde rok působil také gólman Aleš Hruška.

„Vzpomínám na to angažmá v pohodě,“ ohlíží se. „Teď je to ale další soupeř, kterého chceme porazit a pokračovat dál v naší jízdě. Bude to dle mého názoru útočný zápas. I když Boleslavi odešli v zimě oba kanonýři Komličenko a Mešanovič, tak má útočný mančaft,“ uvědomuje si plzeňská brankářská jednička.

I když fanoušci na stadionu nebudou moci být, i tak Hruška věří, že výhoda domácího prostředí znát bude. „Pořád to je nᚠstadion, naše hřiště, naše balony, to také dělá hodně. Takže ano, věřím v to,“ potvrzuje. „Hlavně chci, abychom vyhráli, to je nejdůležitější. Měl jsem před restartem nastavenou hlavu tak, že chci 13 výher,“ odhaluje Hruška své ambice.

Jak start náročného zápasového programu vnímá trenér Adrian Guža? „Když vyhrajete, je ta regenerace rychlejší. Jsem rád, že se nám to podařilo zvládnout. Je před námi velká výzva to znásobit domácím vítězstvím a snažíme se připravit na to, abychom byli v plné mentální a fyzické síle a kvalitně nachystaní na první domácí duel po restartu,“ říká kouč.

Na Spartě si jeho tým poprvé vyzkoušel, jaké to je hrát za „umělého fandění“ z reproduktorů. Stejný prvek se chystá také v Doosan Areně a Gužovi svěřenci si to vyzkoušeli během pátečního tréninku. „Přivítali jsme to, určitě je to lepší než ticho. Jsou to chorály našich skalních a věrných fanoušků. Věřím, že to v rámci možností bude dobré a že nám to pomůže,“ doufá plzeňský kouč.

V zápase bude postrádat vykartované duo krajních beků – Davida Limberského a Radima Řezníka. „Každý hráč je pro nás podstatný, to je realita a říkáme to od začátku. Věříme, že si díky tomu poradíme i v této situaci. Fotbal to zkrátka přináší a rotace hráčů je v nahuštěném programu normální, a už technická, nebo taktická. Věřím, že i tak budeme silní a vyhrajeme,“ neztrácí důvěru v široký kádr.

Na Mladou Boleslav narazila Viktoria v této sezoně na jaře již v rámci čtvrtfinále MOL Cupu, kdy vyhrála 4:2. „Hlavně z tohoto utkání jsme vycházeli, i když jsme samozřejmě viděli i jiné zápasy soupeře. Tehdy se nám naprostá většina utkání vydařila, na tom opět chceme nᚠvýkon postavit. Zároveň ho musíme postavit i na kvalitních věcech z vydařených duelů. Věřím, že si to sebevědomí přeneseme do zápasu, podáme týmový, disciplinovaný a hlavně vítězný výkon. To je nás jasný plán,“ uzavírá Adrian Guža.