Na otázky novinářů po utkání 14. kola nejvyšší fotbalové soutěže odpovídali hlavní trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek.

Jak hodnotíte dnešní výkon mužstva?

Hodnotím ho samozřejmě pozitivně. Má radost z toho výkonu. Když jsem sem jel, tak jsem si pro sebe říkal, že výsledek je důležitý, ale jako kouč Viktorie Plzeň se se svým mužstvem chci prezentovat kvalitním výkonem. Spokojenost je vysoká, věděli jsme, že aktivitou a vysokým pressingem tady můžeme uspět. My jsme to vydrželi skoro devadesát minut, takže klobouk dolů před mužstvem. Na tom to stálo a na tom to bylo postavené.

Neříkal jste si po první půli, že vás budou ty šance mrzet?

Určitě, měli jsme tam situace, které měli skončit gólem. Kluky jsem ale o poločase chválil za to, že dodržovali to, co jsme si řekli. Naopak jsem jim vytkl momenty, kdy jsme hru nedotáhli. Byly tam momenty, kdy jsme mohli podržet balon, nebo jsme zkazili jednoduchou přihrávku. Tam byla rezerva.

Erik Jirka zkušeně proměnil obě šance. Překvapilo vás to?

U Erika to není úplně neobvyklé. On má velice kvalitní koncovku. V Plzni je trochu utajovaný. Dávám mu větší prostor, protože to v tréninku vidím. Erik má vynikající tvrdou střelu. Obě situace chladnokrevně zakončil. Slovenský národní mančaft ví, co v něm má, a proto tam je.

Kdy jste se rozhodl, že půjde do branky Jindřich Staněk?

Jindra během, léčby podstupoval speciální vyšetření nejen v Plzni, ale i v jiných městech u největších špiček v oboru. Po třech týdnech lékaři shledali, že vyšetření ukázala nějaké limit, ale dali jsme na Jindrovo pocit. Lékaři nebyli proti. Dostal helmu a v té chytal. Trénovat začal od úterý.