Nejen díky fantastické sedmizápasové vítězné šňůře, která se táhla od srpna až do října se hráči B týmu nachází s nejlepším útokem na čtvrté příčce ČFL skupiny A se ztrátou pouhých dvou bodů na první místo. A podařilo se jim to s extrémně nízkým průměrem. Většině hráčů je totiž okolo 19 let!

„Podzim hodnotím velmi pozitivně a podařený byl vlastně celý rok 2022,“ říká trenér Josef Parlásek. „Podařilo se nám zlepšovat výkonnost jednotlivých hráčů, díky čemuž se dostavily jak na jaře, tak teď na podzim výsledky. Navíc se nám podařilo do týmu zapracovat mladé hráče,“ vyzdvihuje 39letý trenér.

„Hlavně se někteří naši hráči posunuli ve svých kariérách o stupínek výše, kdy v létě uspěli na zkoušce v druholigové Chrudimi TomᚠJedlička a MatyᚠKodýdek. Navíc Adam Kronus nastoupil za A tým k prvnímu ligovému zápasu ve Zlíně a následně přidal start v Lize mistrů proti Barceloně. Dále se Pavel Gaszczyk v průběhu podzimu účastnil kvalifikace za národní tým do do 19 let, by věkem patří do U18, a to s velmi pozitivním hodnocením. Přínosná byla také účast hned řady našich hráčů v UEFA Youth League.“


I přes úspěšné období trenér Parlásek stále klade důraz na tvrdou práci a dril.

Ale zpět na třetiligové trávníky. Josef Parlásek si je vědom předností, jimiž jeho svěřenci disponují, na druhou stranu ale vnímá i jejich nedostatky. „Z hlediska týmového výkonu musím ocenit tempo a organizaci naší hry, po individuální stránce pak rychlost a kvalitu práce s míčem,“ vyjmenovává.

„Ovšem je potřeba stále poctivě a náročně trénovat. Nicméně v utkáních se jedná především o soubojové chování, což ale souvisí hlavně s věkem a fyzickou vyspělostí a zkušenostmi,“ říká s tím, že chce v tréninkovém procesu klást větší důraz na větší rozvoj individuálních dovedností.

„Základem všeho je přístup a nasazení všech hráčů. snažím se jim vštěpovat, že po každém utkání musí odcházet ze hřištěm s pocitem, že udělali maximum pro to, aby byli úspěšní a to samé samozřejmě platí v tréninku,“ vysvětluje základní principy jeho práce s týmem. „Co se týká samotné hry tak se opíráme směrem dopředu o přímočarost, odvahu v poslední třetině hřiště, časté centry a časté zakončení a do obrany hlavně o poctivost a organizaci,“ uzavírá.