Tým trenéra Pavla Fořta má za sebou, koronavirovou pauzou vynucenou, dlouhou přípravu na sezonu 2020/2021. Jak ji kouč hodnotí? A s jakým kádrem půjde do nového ročníku?

Pandemie koronaviru ukončila amatérské soutěže, včetně ČFL, kde B tým Viktorie nastupoval, již brzy v jarní části. V závěru května tak viktoriáni vstoupili do vzniklé Letní ligy, kde obsadili druhé místo. Po jejím konci následovala necelá měsíční zápasová pauza a následně čtveřice přáteláků. Kompletní přehled s výsledky, střelci branek a sestavami naleznete ZDE.

„Letní liga přišla vhod, mohli jsme v ní mladší kluky z dorostu převést hned do dospělého fotbalu,“ pochvaloval si Pavel Fořt. „V přípravě jsme teď odehráli čtyři zápasy s kvalitními soupeři. Některé zápasy výsledkově vyšly, některé ne, ale herně jsme se přiblížili k tomu, co bychom chtěli předvádět v soutěži. Hlavně je důležité, aby naše výkony gradovaly,“ dodal trenér týmu.

V generálce viktoriáni porazili Duklu Praha B 3:0. „Výsledek vypadá jednoznačně, ale soupeř to byl hodně těžký a ze začátku měl i trochu navrch. Góly, co jsme dali, byly pěkné. Vznikly z presinkových situacích a rychlých brejků, za to jsem rád. Ve druhém poločase jsme měli více šancí a mohli jsme přidat další góly, ale na druhou stranu nás také podržel brankář Edelman. S výsledkem jsem spokojen, ale hra nebyla úplně optimální. Vím, že dokážeme hrát lépe, musíme si to vyhodnotit a rozebrat,“ hodnotil kouč.

K dispozici má trenér následující kádr:
Brankáři: Ondřej Bleha, David Edelman.
Obránci: Václav Míka, Robin Hranáč, Josef Koželuh, Jan Halász, Dominik Fišer, Karel Žilák, Adam Čihák, Martin Šimek.
Záložníci: Bohumil Havel, Martin Petr, Aleks Taleski, Adam Pešek, MatyᚠKodýdek, Petr Řezáč.
Útočníci: LukᚠVáclavík, Adam Vrba, Kryštof Krátký, TomᚠKepl, Ondřej Štursa, Jakub Selnar, Pavel Hezoučký.

Příchody: Adam Čihák (Sokolov), Jakub Selnar (návrat z hostování, Pardubice), Ondřej Štursa (návrat z hostování, Sokolov), Petr Řezáč (návrat z hostování, Rokycany), Ondřej Bleha, David Edelman, Jan Halász, Dominik Fišer, Martin Šimek, Adam Pešek, MatyᚠKodýdek, Kryštof Krátký (dorost U19).
Odchody: Václav Svoboda, JonᚠVais, Dušan Pinc (všichni tři hostování Příbram), Ondřej Valeš (hostování Klatovy).

„Se stavem kádru jsem spokojený, od většiny hráčů už vím, co čekat, protože jsem je trénoval, některé i v mládežnické Lize mistrů,“ říká trenér Fořt. „Někteří z nich si zkusili už druhou ligu a neprosadili se, takže je chceme nastartovat, protože fotbalově na to mají. Uvidíme, jak to bude vypadat,“ přemýšlí kouč dopředu. Zranění trápí Ondřeje Štursu a Pavla Hezoučkého, kteří budou mimo dlouhodobě.

Posilou „zvenčí“ se stal Adam Čihák, který ve Viktorce působil již v mládeži a poslední čtyři roky hrál druhou ligu za Sokolov. „Adam je zkušenější a Viktorkou už si prošel. Chceme, aby fungoval jako lídr kabiny a na hřišti. V generálce nastoupil na 20 minut, měl předtím totiž zdravotní problémy, ale hned převzal taktovku a podal velice slušný výkon. Musíme krok po kroku, nechceme nic uspěchat,“ řekl k němu kouč B týmu.

Asistenta trenéru Fořtovi bude dělat David Vaněček, který rovněž působil v Baníku Sokolov. „S Davidem se známe, už jsme se tu potkávali v dorostu, když jsme hráli. Začal s trénováním brzy, takže už nějaké zkušenosti má. Máme podobný pohled na fotbal, na druhou stranu on je trochu klidnější než já. Myslím si, že spolupráce bude fungovat,“ věří svému asistentovi a celému realizačnímu týmu u rezervy.

První soutěžní duel je na programu již za týden – 23. srpna od 17:00 v Rakovníku. „Na mistrovská utkání se těším. Start to bude těžký, Rakovník má nového trenéra – Martina Pulpita. Kluky se snažíme připravit na to, že nás nečeká nic lehkého. Ale už se na to těšíme, bude se hrát o body, bude to mít větší šávu a to k tomu patří,“ vyhlíží start nového ročníku Pavel Fořt.

Rozpis podzimních zápasů naleznete ZDE.