Viktoria Plzeň veze z odloženého utkání 19. kola HET ligy hraného v Ostravě bod za bezbrankovou remízu s Baníkem a na čele HET ligy zvýšila svůj náskok na 10 bodů. Viktoriáni se po zápase shodli, že jim Baník byl obtížným soupeřem.

„Máme za sebou těžké utkání. Domácí chtěli za každou cenu zvítězit, což bylo cítit. Od začátku nás hodně pressovali, sváděli spoustu soubojů, byli u nás na těsno a vypracovali si i nějaké šance. My jsme naši největší měli v závěru zápasu a je velká škoda, že jsme ji neproměnili. Bod je asi zaslouženým ziskem pro oba týmy,“ hodnotí zápas kapitán týmu Roman Hubník.

„Když jsme šli do druhé půle, věděli jsme, že pro Ostravu bude fyzicky náročné vydržet ve stylu hry, který předváděla v prvním poločase. To se potvrdilo a soupeř se následně zatáhl hlouběji do pole. Byly pasáže, kdy jsme spíše nakopávali balóny a měli i nějaké standardní situace. Je škoda, že aspoň jedna z nich neskončila gólem,“ dodává.

„Měli jsme příležitosti na to, abychom zápas vyhráli, ale bylo to vážně těžké utkání. V konečném účtování se každý bod počítá, tak to musíme vnímat,“ přidává se záložník Aleš Čermák, který sám mohl rozvlnit sí. „V prvním poločase jsem byl u dvou situací, které kdybych vyřešil lépe, mohli jsme vstřelit vedoucí branku. Po zápase jsme za bod rádi, ale na druhou stranu nás mrzí, že jsme nedokázali zvítězit,“ uznává.

Fotogalerie