Další ligové utkání je za rohem, Viktorii Plzeň čeká zápas 12. kola FORTUNA:LIGY na hřišti Bohemians Praha 1905. Hraje se již tento pátek od 18 hodin. Co před duelem řekl hlavní trenér Viktorie Pavel Vrba?

„Očekávám stejný zápas jako v minulých sezonách, čili nabuzeného soupeře, kterého poženou fanoušci kupředu. Já jen doufám, že ten výsledek nebude takový jako naposledy,“ naráží Pavel Vrba na duel, který Viktoria prohrála 2:5. „Byl to špatný výsledek. Bohemka vyhrála zaslouženě a doufám, že se z toho ponaučíme. Je pro nás důležité, abychom bodovali,“ má jasno.

Bohemians vstřelili v 11 duelech 11 branek, zároveň jich ale pouze 12 inkasovali. „Jedná se o dobře organizované a trpělivé mužstvo, co čeká na chyby soupeřů. I doma hraje velice zodpovědně a snaží se z toho těžit. Je jasné, že nás čeká soupeř, jehož obranu bude těžké dobývat,“ ví Pavel Vrba.

V domácím prostředí Bohemians v této sezoně vyhráli pouze jeden z pěti duelů. Že by to ale mohla být nějaká výhoda před pátečním duelem, to Pavel Vrba neočekává. „V těchto zápasech to velkou roli nehraje. V utkáních s týmy, které jsou v tabulce pod Bohemkou, je pro ně horší ztrácet body, takže jsou pod větším tlakem, kdežto v zápasech s týmy jako jsme my je pro ně každý bod cennější,“ říká kouč Viktorie Plzeň.

A jak je na tom zdravotní stav kádru po reprezentační přestávce? „Naši doktoři pracují na tom, aby se hráči co nejrychleji uzdravili. Stav se zlepšuje, ale o tom, jestli budou nominovaní, se rozhodne až po tréninku den před zápasem. V dané chvíli to nemohu říci,“ uzavírá Vrba.