Když se Viktoria po losu druhého předkola Ligy mistrů dozvěděla, že jejím soupeřem do prvních bojů o milionářskou soutěž bude lepší tým z dvojice Helsinky-Riga, většina fanoušků červenomodrých barev logicky čekala, jak dopadne jejich vzájemný střet, aby zjistili, kam si mají naplánovat cestu. Jedné partě kamarádů ze západu Čech to ale bylo jedno. Obratem si zakoupili letenky do Tallinnu a pak jen čekali na výsledek, aby se dozvěděli, kam jejich kroky povedou dál.

Plzeň - Norimberk - Tallinn. Tahle trasa byla pro Miloše Holuba, Tomáše Hříbala a jejich kamarády od samého začátku jistá. O tom, kam se následně vydají z estonského hlavního města, rozhodlo až vzájemné utkání mezi lotyšským šampionem Rigou a finským mistrem z Helsinek. 12. července večer se tedy tito věrní fanoušci měli dozvědět, zda z Estonska poplují trajektem přes Baltské moře do Finska, či zda pojedou půjčeným autem do hlavního města Lotyšska.

„Výjezdy na Viktorku bereme jako takovou dovolenou. Naše manželky jezdí k moři a my na fotbal,“ smál se Miloš Holub, jenž si bezprostředně po losu druhého předkola Ligy mistrů vzal v práci na danou dobu volno. „Je jedno, kam to bude. Ale budeme u toho," měl jasno. Nakonec si tedy na seznam zemí, které se svou partou navštívil, mohl připsat i Finsko.

A seznam to není vůbec krátký! „Už jsme byli v Barceloně, Madridu, Miláně, Bukurešti, ve Vídni, v Sarajevu… Ani si to všechno nepamatuju. Jezdíme vlastně od samého začátku, tedy od chvíle, kdy Viktorka poprvé hrála Ligu mistrů,“ říká. „Nejdál jsme byli v izraelské Beer Ševě. To byl jeden z mých nejkrásnějších výjezdů. Poznali jsme novou zemi a hlavně jsme vyhráli, takže na to mám moc hezké vzpomínky.“

Se svými kamarády ale dodnes vzpomíná třeba i na výjezd do Milána, kde Viktorka odehrála vůbec první zápas v nejprestižnější klubové soutěži a přímo na místě se jim dostálo výrazné podpory fanoušků konkurenčního Interu. Velkou vzpomínkou pro věrné fanoušky zůstává také zápas s Barcelonou. „Můj společník tehdy pro fanoušky zařídil extra letadlo, takže jsme ráno vyjeli z Plzně do Prahy a ráno na to jsme byli zpátky, a to jsme v tom kromě fotbalu měli zahrnutou i prohlídku Barcelony,“ vzpomíná jeden z nich.

Věrní fanoušci, jejichž srdce bije pro červenomodré barvy, měli velký sen - chtěli vidět svůj klub znovu v Evropě, v základní skupině. A nechyběli u prvního kroku, tedy u naší venkovní výhry 2:1 a byli i u toho druhého v Doosan Areně, na nějž si svojí věrností vysloužili lístky zdarma a svou podporou pomohli Viktorii do třetího předkola Ligy mistrů a účasti v podzimní části evropských pohárů! 

Hlavní myšlenkou čtyřech proudů a celé probíhající sezony je propojování viktoriánů, kteří se podílejí na úspěchu našeho milovaného klubu. Chceme se s nimi v průběhu celé sezony setkávat a jednotlivé zástupce proudů představovat a ukazovat vám jejich výjimečné příběhy, s čímž právě začínáme!