Viktoriány čeká ve čtvrtek od 19:00 odveta play-off Evropské konferenční ligy na hřišti bulharského týmu CSKA Sofia. Na tradiční předzápasové tiskové konferenci prozradili své pocity před důležitým duelem útočník TomᚠChorý a trenér Michal Bílek.

„Evropské zápasy jsou úplně něco jiného. Pro nás je strašně důležité, abychom zvládli udělat ten poslední krok. Přijeli jsme sem odhodlaní to splnit,“ říká jasně Chorý. „Každý velký klub chce hrát evropské poháry. Nám se to teď dva roky nepodařilo, o to víc po tom toužíme,“ doplňuje vzápětí.

Z prvního duelu v Doosan Areně si viktoriáni do Bulharska přivezli vedení 2:0. „Víme ale, že ještě není nic hotového,“ uvědomuje si trenér Michal Bílek. „Podařil se nám první zápas, výsledkově i herně, ale teď je potřeba to zopakovat. CSKA Sofia je v ofenzivě velice silný tým. My jsme v posledních třech zápasech neinkasovali branku, což je povzbuzující,“ těší kouče.

Odmítá ovšem, že by Viktoria dvougólové vedení v Sofii bránila. „Nemůžeme se spoléhat jenom na defenzivu a odkopávání míčů. Nechceme se dostat pod tlak. Plánujeme hrát aktivně jako doma, nepustit soupeře do hry, zabránit mu v kvalitních přihrávkách na útočníky... Cesta k úspěchu vede přes aktivitu,“ míní Michal Bílek.

„Důležitý zápas to je pro nás pro všechny. Pro hráče i pro samotný klub,“ upozorňuje. „Věřím tomu, že jsme připraveni po všch stránkách. Těšíme se na zápas a jsme odhodlaní, aby to dopadlo dobře,“ uzavřel trenér týmu.

Fotogalerie