Plzeňská Viktoria se dnes dozvěděla jméno soupeře pro vyřazovací fázi Evropské ligy. Los ve švýcarském Nyonu ji do cesty přisoudil srbský tým Partizan Bělěhrad. První duel čeká viktoriány 15. února na hřišti soupeře, odveta potom 22. února v Doosan Areně. „Chceme postoupit,“ slibuje obránce David Limberský.

Los ze švýcarského Nyonu přijali viktoriáni s klidem. „V osudí byly samozřejmě i atraktivnější týmy, na druhou stranu tento soupeř je hratelný,“ měl jasno například obránce David Limberský. Hráč s osmičkou na zádech si ihned po losu vzpomněl i na jeden historický moment. „Když se řekne Bělehrad, hned se mi vybaví Tonda Panenka a jeho dloubáček,“ usmál se.

Podobný názor vyjádřil i jeho parák z obranných řad Radim Řezník. „Výhodou je i poměrně snadné cestování, vždy nám hrozila například Astana. Soupeř je docela hratelný, na druhou stranu očekávám velký zápas ve velmi bouřlivé atmosféře, jejich fanoušci jsou tím proslulí,“ řekl bezprostředně po losování.

Po informacích o Partizanu se ihned začne shánět i trenér Pavel Vrba. „Zatím se mi nechce soupeře moc hodnotit. Ale když se někdo probojuje do jarních bojů, nelze takového soupeře v žádném případě podcenit. Všichni víme, že fotbal v bývalé Jugoslávii byl vždy fantastický a čeká nás těžký soupeř,“ měl jasno. „Navíc to určitě budou brát hodně prestižně a budou chtít uspět,“ dodal Pavel Vrba, jenž hodlá vycházet především z pohárových zápasů soupeře v této sezoně. „A určitě budeme sledovat i pohyb hráčů v kádru Partizanu během zimy.“

David Limberský i Radim Řezník slibují fanouškům, že udělají vše pro postup. „Jednoduché to nebude, ale kvalitu na to určitě máme,“ shodují se.
Výhodu v tom, že Viktoria odehraje první utkání na hřišti soupeře, nikdo příliš nespatřuje. „To se teprve ukáže. Budeme celou přípravu směřovat k tomu, abychom byli 15. února správně nachystaní na první velký zápas,“ řekl Pavel Vrba.

„Informovat o prodeji vstupenek na venkovní i domácí utkání budeme s dostatečným časovým předstihem,“ uvedl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

V Bělehradě se bude hrát 15. února od 21.05, o týden později v Doosan Areně od 19.00.