Jen pár hodin po příletu absolvovali hráči U19 trénink v areálu FC Barcelona. Jen kousek od místa tréninku je zítra čeká náročný zápas s místními nadějemi. „Tréma tam lehká je, ale zítra do toho dáme všechno!“ hlásí brankář Viktor Baier.

Dnes přesně v 7:15 od Doosan Areny vyrazila výprava v podobě týmu do devatenácti let a rozsáhlého realizačního týmu do Prahy, odkud následně odletěla do katalánské metropole.

Zatímco v České republice padaly kroupy, oni následně v krásném počasí absolvovali trénink ve velkolepém areálu FC Barcelona na dohled od Stadionu Johana Cruyffa, na němž se zítra v životním utkání střetnou s talenty katalánského velkoklubu.

„Trénink pro mě byl jedinečný zážitek. Loga Barcelony všude kolem a tu atmosféru jsem zpočátku vnímal intenzivně, ale pak už jsem to bral jako normální trénink,“ popsal své pocity brankář Viktor Baier.

„Přinesl jsem klukům štěstí,“ reagoval se smíchem trenér gólmanů Petr Bolek na poznámku, že v této funkci působí pouhé dva měsíce a hned se dočkal výjezdu do Barcelony. „Ale vážně, určitě jsem nepočítal s nečím takovým, vůbec mě nenapadlo, že by se mi to mohlo poštěstit. A upřímně mi při postupu áčka do Ligy mistrů ani nedošlo, že kluci budou hrát Youth League. Mám radost za kluky, je to pro ně zážitek na celý život a obrovské štěstí,“ uvedl bývalý hráč Viktorie, který se v jejím dresu v sezon 2013/2014 zúčastnil Ligy mistrů.

„Nejen pro mě, ale úplně pro všechny je to super. Je tu skvělé moderní zázemí, nic nám tu nechybí, ze všeho sála veliká profesionalita“ těší hlavního kouče U19 Ondřeje Šimla. „Směrem k zítřku z týmu cítím velké nadšení a odhodlanost, dnešní trénink byl ve velmi vysoké intenzitě a věřím, že tomu tak bude i zítra.“

„Trému před zápasem trošku pociuji, ale zítra do toho dám všechno. Je to pro mě opravdu zážitek, který se jen tak neopakuje,“ uzavřel Baier.



O všem okolo týmu Vás budeme informovat na našich sociálních sítích, nejvíce obsahu pak je na nově vzniklém instagramovém účtu naší mládeže, který naleznete pod názvem fcviktoria_mladez.

Fotogalerie