Podzimní část sezony je pro všechny naše týmy dohraná a my tak pro vás máme postupné shrnutí a hodnocení jednotlivých mládežnických týmů. Sedmnáctka loni získala titul v české lize dorostu a před startem letošní sezony ovládli i tradiční Memoriál Františka Harašty. Nyní se viktoriáni nacházejí na páté příčce.

„Po letním úspěchu na memoriálu jsme si na sebe vytvořili tlak a všechny týmy nás samozřejmě chtěly porazit,“ vysvětluje trenér David Vaněček. „Většina podzimních zápasů byla velice kvalitních a ve vysokém tempu. Nám se dařilo zejména v domácích utkáních. Jako nejvíce povedený hodnotím domácí duel s Brnem (4:1), ve kterém se nám povedly standardní situace nebo venkovní zápas v Ostravě (4:1),“ říká s tím, že jinak jeho tým na venkovních hřištích dost bodů poztrácel.

„Nejhorší zápasy byly v Praze na Spartě (1:5) a na Slavii (1:3). Ty se nám nepovedly herně ani výsledkově. Celkově hodnotím podzim jako průměrný a máme přes zimu co zlepšovat,“ má jasno 39letý kouč. „Konkrétně musíme zapracovat na předfinální a finální fázi, bychom dokázali proměňovat šance, které si vytváříme. Dále individuální kvalitu každého hráče, abychom neztráceli tolik míč. Tam máme obrovský prostor pro zlepšení,“ vyjmenovává.

Jeho svěřenci přezimují na páté příčce se skóre 32:22. Z hlediska vstřelených branek se nejvíce opírají o výkony Adama Schlegela, jenž v mistrovské sezoně dokonce získal korunu pro krále střelců a nyní má na kontě šest zásahů, a Josefa Böhma, jenž se trefil pětkrát.

Vaněček nezapomíná ani na pochvalná slova. „Podáváme týmové výkony s presinkem, kterým dokážeme dostávat soupeře pod tlak a standardní situace, z nichž se často prosazujeme.“ A právě presink označuje za jeden ze zásadních prvků hry, který se snaží svému týmu vštěpovat.

„Hrajeme v rozestavení 4:3:3 s vysokým presinkem při soupeřově rozehrávce a ve většině zápasů se nám to daří. Další věc je reakce po ztrátě míče, abychom ihned vytvářeli tlak na protihráče a snažili se míč získat co nejrychleji zpět. Tady ještě máme rezervy,“ uzavírá mladý trenér.