Ženy Viktorie Plzeň učinily další krok směrem vpřed. Od nové sezóny totiž do Divize A vstoupí i ženský B tým! Ten vznikl spojením s celkem TJ Vodní Stavby Plzeň.

„Ženské béčko vzniklo zejména proto, že potřebujeme větší vytížení pro hráčky, které přechází z dorostu do žen. Ten přechod není vůbec jednoduchý a my věříme, že právě tento mezikrok jim v tom výrazně pomůže. Díky béčku budou mít navíc herní praxi i hráčky, které za A tým tolik nenastupují a jsou spíše součástí širšího kádru“ zdůvodňuje zrod nového celku Viktorie šéftrenér žen Pavel Hudeček.


Pavel Hudeček věří, že béčko přispěje k celkovému rozvoji žen Viktorie.

„Rovněž bychom tímto rádi pomohli restartu Vodních staveb, abychom měli k dispozici tým, který bude v dosahu a bude dost kvalitní na to, abychom s ním mohli spolupracovat,“ doplňuje.

Rezervu žen Viktorie povede někdejší asistent trenéra Hudečka u dorostu TomᚠLemák. „Po roční spolupráci s Pavlem Hudečkem jsem od něj a Karla Rady dostal nabídku posunout se ze stávající pozice na post hlavního trenéra. Taková nabídka se neodmítá a jsem za ní moc rád,“ uvedl mladý kouč. „Bude to výzva zvyknout si na tu velkou odpovědnost, ale moc se těším. Zatím jsme měli společně pár tréninků a mám z toho velmi dobrý pocit.“




TomᚠLemák se vůbec poprvé představí v roli hlavního trenéra.

Ve své nové pozici bude významnou měrou těžit ze spolupráce s právě zmíněným Pavlem Hudečkem. „Spolupracuji s ním teprve rok a musím říct, že to je velká škola. Naučil jsem se od něj vnímat zase trochu jinak fotbal jako celek. Má trenérské zkušenosti i z reprezentace, takže jsem se od něj naučil věci, které se používají na nejvyšší úrovni.“

„Tomᚠje pracovitý mladý trenér s obrovským zájmem o trénování. Bude to pro něj velká škola, poprvé totiž povede svůj vlastní tým,“ chválí Lemáka Hudeček.

A ačkoliv bude mít na starost nově vzniklý celek, nebude pro něj adaptace představovat nijak velký problém. „Většinu holek jsem trénoval v předešlých ročnících. Holky z ‚Vodníků’ také prošly mládeží FCVP, takže se s nimi znám, i když jsem je netrénoval,“ pochvaluje si Lemák.

A jaký má se svými svěřenkyněmi cíl? „Jednoznačně vyhrát Divizi A a postoupit do ČFL žen!“ má jasno Lemák. A Hudeček hovoří v podobném duchu. „Věřím, že pokud spojení provedeme dobře a vštípíme týmu viktoriánský režim, kvalita bude rozhodně výš, než jakou disponuje zbytek Divize a nám se podaří postoupit výš. To ale ukáže až čas.“