V úterý 17. května, tedy pouhé dva dny po posledním utkání mistrovské sezony Viktorie Plzeň, se v DOOSAN Areně uskutečnilo velkolepé Limbovo finále, v němž se utkalo aktuální mužstvo FCVP a tým Zlaté éry. Rozlučkový zápas legendárního Davida Limberského s kariérou nakonec skončil 6:5 pro legendy a nerozhodl ho nikdo jiný než právě Limba.

První branka padla brzy, již v 5. minutě nalezl hlavní aktér zápasu David Limberský ve vápně Petra Jiráčka, ten ještě posunul na Václava Pilaře, který Tvrdoňovi nedal sebemenší šanci.

A ve 12. minutě už to bylo 2:0 pro tým Zlaté éry! Pavel Horváth vyslal z levé strany ukázkový centr a Ondřej Vaněk se hlavou nemýlil. Gólový asistent, jenž je zároveň trenérským asistentem u mistrovského týmu legendární „Horvi“ dal fanouškům vzpomenout na časy, kdy ještě běhával po ligových trávnících, a dokonce předvedl hned několik sprintů po křídle (na to, že při jednom z nich chytil balón pod dres, se už historie ptát nebude). Hlavně ale rozdával chirurgicky přesné přihrávky, pro něž je proslulý.

V 19. minutě hry poprvé inkasovala i Zlatá éra, jejíž svatyni hájil Roman Pavlík. Nekompromisní střelou do šibenice snížil Milan Havel a následně předvedl ukázkový kotoul.

Následně už ale opět slavily plzeňské legendy, Michal Ďuriš uprchl obráncům a následně namísto snadného zakončení nesobecky přihrál před prázdnou kasu Davidu Limberskému, jenž si neodpustil parádní patičku a zvýšil na 3:1.

Pak skóre korigoval Pavel Šulc, záhy nato se ale po nádherné akci do prázdné prosadil další asistent trenéra Marek Bakoš. Jeho kolega Pavel Horváth následně narýsoval lahůdkový centr na nohu stopera Františka Ševinského, jenž se trefil z voleje přesně o tyč. Poločas, který byl zkrácen na 35 minut, tak skončil 5:2 pro Zlatou éru.

Další branka padla po doslova mistrovské spolupráci tandemu Mosquera-Beauguel a po další brance, kterou vstřelil Jan Kopic a následně ji i oslavil v objetí s Matúšem Kozáčikem, jehož překonal, vedla Zlatá éra už jen o jeden gól.

Po přiklepnutí Pavla Šulce dokázal srovnat navrátilec Michal Hlavatý na 5:5. Poté, co mužstvo složené z legend inkasovalo, navíc Limbu paralyzovala křeč, v utkání ovšem pokračoval a mohl tak divákům přichystat zlatý hřeb večera. Jeho spoluhráč Václav Procházka v rozhovoru během utkání předpověděl, že David Limberský bude tím mužem, jenž utkání střelou z voleje rozhodne. A přesně tak se stalo!

V nastavení, které hlavní rozhodčí stanovil na symbolických 8 minut, a které bylo po následném zásahu Pavla Horvátha upraveno na nekonečno minut, skutečně po mazácky rozehraném přímém kopu právě z nohy věštce Procházky napálil míč překrásným způsobem přesně do šibenice.

David Limberský se tedy se svou velkolepou kariérou rozloučil opravdu stylově a navíc vítězně, utkání nakonec skončilo 6:5 pro Zlatou éru.


Sestavy:

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň, Mrózek – Pernica, Santos, Havel, Holík – Sýkora, Kopic, Potočný, Mosquera, Bucha, Kalvach, Šulc, Káčer, Ndiaye, Janošek, Hlavatý, Falta, Matějka – Beauguel, Chorý, Trusa, Mihálik

Trenér: Michal Bílek
Asistent trenéra: Martin Kastner


Zlatá éra

Kozáčik, Bolek, Pavlík – Řezník, Hubník, Ševinský, Procházka, Limberský – Horváth, Kolář, Pilař, Hořava, Vaněk, Fillo, Jiráček – Bakoš, Ďuriš, Rezek

Trenér: Pavel Vrba
Asistent trenéra: Karel Krejčí
Asistent trenéra: Zdeněk Bečka
Asistent trenéra: Martin Ticháček


Střelci: 19. Havel, 26. Šulc, 38. Beauguel, 40. Kopic, 44. Hlavatý – 5. Pilař, 12. Vaněk, 23. Limberský, 28. Bakoš, 33. Ševinský, 70+2. Limberský

Fotogalerie