Skupinu C UEFA Youth League s deseti body jasně vede Barcelona, její postup do vyřazovací části je tedy prakticky jistý. O druhou postupovou příčku se ve zbývajících dvou zápasech popere Viktorka, Bayern a Inter. A právě s italským gigantem se Západočeši střetnou již tuto středu v Miláně.

První utkání viktoriánů s italským gigantem hrané v Přešticích se zpočátku vyvíjelo dobře, pak ale přišla hororová pasáž, během níž svěřenci trenéra Ondřeje Šimla inkasovali rychlé tři branky, které duel definitivně rozhodly.

„Dobře jsme na ně vstoupili. Dokázali jsme, že když se nebojíme hrát a jsme včas v soubojích, tak jsme schopni je i přehrávat. Ale rozhodla ta pětiminutovka, kdy jsme dostali tři góly. Nepochopitelně jsme tam propadli,“ hodnotil zápas zklamaný záložník Pavel Gaszczyk.

Nyní jsou ale mladí viktoriáni povzbuzení skvělými výsledky se slavným Bayernem Mnichov a věří, že svůj neúspěch z prvního střetu napraví. „Věřím, že jsme se poučili ze všech zápasů a že navážeme na ty dva poslední. Budeme si více koncentrovat v obranné fázi a nᚠvýkon tak bude lepší,“ říká Šiml. „Myslím, že se naše výkony zlepšují a doufám, že tomu tak bude i nadále,“ má jasno.

Přesto jeho mužstvo ale čeká velice náročná zkouška, a to nejen kvůli kvalitě soupeře, ale i náročnosti programu posledních týdnů. „Musíme kvůli tomu hodně protáčet sestavu v domácí soutěži, a to jak my, tak Pepa Parlásek v béčku. Někteří hráči mají drobné šrámy, tak neodehrají tolik minut, kolik bychom si představovali. Na druhou stranu dostávají šanci další a záleží, jak s ní naloží. Ale je pravda, že dorostenecké lize dorostu nyní máme špatnou sérii výsledků,“ shrnuje 36letý kouč.

Nyní už se ale plně soustředí na těžký středeční souboj s Interem. „Inter je kvalitní tým, jeho síla je v rychlé a přímočaré kombinaci a my se budeme snažit jim v tom zamezit. Když bych měl vyzdvihnout nějakou individualitu, tak velmi dobrý je útočník Carboni, jenž sbírá starty za jejich áčko,“ uzavírá Šiml.


Fanoušci, kteří cestují do Milána a budou chtít naší devatenáctku podpořit, si mohou na místě pořídit vstupenky do sektoru hostů. Jejich cena je 10 euro.

Plán stadionu Ernesta Bredy.

Červeně je označena pokladna, kde si můžete vstupenky po-
řizovat a žlutě vstup do sektoru hostů.


Kdo na zápase nebude moci být osobně, může jej v přímém přenosu sledovat na Nova Sport 4.