Krátce před Vánoci připravila Viktoria fanouškům první dárek a představila novou posilu. Červenomodrý dres bude oblékat čtyřiadvacetiletý záložník Roman Květ, jenž přichází z Bohemians 1905 a v Doosan Areně podepsal smlouvu na tři roky. Opačným směrem míří na hostování brankář Martin Jedlička.

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník má za sebou velmi povedenou podzimní část ve FORTUNA:LIZE, když si připsal hned devět ligových branek a dvě asistence. Na tuto skvělou bilanci bude chtít na jaře navázat ve viktoriánském dresu, s klubem podepsal tříletý kontrakt.

„Roman Květ je v ideálním fotbalovém věku a zaujal nás svými výkony, kdy na podzim patřil mezi výrazné postavy svého týmu. Navíc měl i skvělá čísla, dokázal se prosazovat v zakončení. Věříme, že bude posilou i pro nᚠkádr a naváže na skvělé výkony z podzimu,“ okomentoval novou posilu sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

Podobná slova na adresu nového hráče volil i hlavní trenér Michal Bílek. „Na svůj věk má již hodně ligových zkušeností, je použitelný na více místech v sestavě. Navíc ho velmi dobře zná Pavel Horváth ze společného angažmá v Příbrami. Jsem rád, že ho můžu v našem kádru přivítat hned na startu přípravy,“ uvedl viktoriánský kouč.

„Jsem strašně rád, že taková nabídka přišla, nebylo moc nad čím přemýšlet. Viktorka je skvělý klub se špičkovým zázemím, aktuální mistr ligy a má opět ty nejvyšší ambice,“ uvedl Roman Květ, který byl v Doosan Areně například jako divák během utkání Ligy mistrů s Barcelonou. „Byla tady skvělá atmosféra. Je mým cílem, abych mohl takový zápas jednou zažít s Viktorkou jako hráč na hřišti. Je přede mnou velká výzva a těším se na ní,“ měl jasno o cílech.

„Chceme poděkovat panu Šádkovi a Viktorce za důvěru v Romanovy kvality a Bohemce, kde se vypracoval v jednoho z nejlepších ligových hráčů, za tuto šanci. Romanovi i Viktorce přejeme mnoho společných úspěchů,“ uzavřel Pavel Zíka, předseda představenstva Global Sports, která hráče zastupuje.

První setkání s viktoriánským fanoušky má Roman Květ již za sebou. Viktoria jej oficiálně představila na dnešní akci Vánoce na Viktorce, které se zúčastnil celý tým. Přes tisíc viktoriánů tak novou posilu uvítalo bouřlivým potleskem a hráč je mohl osobně pozdravit. „Byla to skvělé, užil jsem si to a děkuji za krásné přivítání. Už se nemohu dočkat, až vyběhnu k prvnímu zápasu,“ pravil čtyřiadvacetiletý fotbalista.


Roman Květ je odchovancem Příbrami, v jejímž dresu si v roce 2016 odbyl ligovou premiéru. Před třemi lety ale změnil působiště a nastupoval za Bohemians 1905. Celkově má na svém kotě 131 ligových startů, v nichž vstřelil 19 branek a zapsal 13 asistencí.


Martin Jedlička odchází na hostování, na testech Adam Zadražil

Opačným směrem, tedy do týmu Bohemians 1905, odchází brankář Martin Jedlička. V Ďolíčku bude hostovat v jarní části sezony. „Jde o rozumný krok pro obě strany, protože Martin je velmi kvalitní gólman a potřebuje pravidelně chytat a mít herní vytížení. Věřím, že bude pro Bohemku výraznou posilou,“ okomentoval tuto změnu sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

Martin Jedlička přišel do Viktorie v létě z Dunajské Stredy, kde se vypracoval mezi nejlepší gólmany tamní soutěže a s klubem má podepsaný tříletý kontrakt.

Naopak na testech ve Viktorii je od začátku přípravy dvaadvacetiletý gólman Adam Zadražil z druholigového Táborska.