Ženský B tým byl po letech znovuobnoven teprve před touto sezonou spojením Viktorie s fotbalistkami Vodních Staveb a za jejich kormidlo se postavil dosavadní asistent u týmu dorostenek TomᚠLemák. A zatím si společně se svými svěřenkyněmi počíná velmi dobře – po podzimu totiž vedou soutěž!

„První polovinu sezony odnotím velmi pozitivně, podařilo se nám sjednotit hráčky z ‚vodníků’ a viktoriánky v jeden tým, a to jak na hřišti, tak v kabině,“ těší Lemáka, jehož celek zvládl podzimní část Divize A bez prohry a s nejlepším útokem (42 gólů v 9 zápasech) a směle tak vykročil do bojů o postup do české fotbalové ligy žen, tedy do třetí nejvyšší soutěže.

„Chceme hrát rychlý kombinační styl, abychom na hřišti dominovali, což se nám daří. Soupeř většinou neví jak na to reagovat,“ popisuje jeden z důvodů prozatímního úspěchu mladý kouč. „Můžeme se rovněž opírat o rychlý přechod přes střed hřiště a následnou průnikovku na útočníky, což jsou z mého pohledu naše největší přednosti,“ vyjmenovává.

Stále ale je podle jeho slov na čem pracovat. „Pokud chceme postoupit do vyšší soutěže, tak se musíme ještě zlepšit. Přes zimu se zaměřujeme hlavně na zlepšení fyzičky, kterou opravdu zlepšit potřebujeme. Poté na presink, abychom rychleji získávali míč pod kontrolu. A samozřejmě finální zakončení, abychom stříleli více gólů,“ uzavírá.

Fotogalerie