Dorostenci Viktorie do 19 let dostali možnost účastnit se premiérového ročníku Memoriálu Matěje Strejčka. V konkurenci dospělých týmů z nižších soutěží nakonec obsadili pěkné třetí místo se ziskem 12 bodů a skóre 25:21.

Viktoriáni do turnaje vstoupili skvěle, hned v úvodním kole totiž vyhráli 3:2 na hřišti Petřína Plzeň, pozdějšího vítěze Memoriálu. S později stříbrnou Jiskrou Domažlice pak prohráli 3:6. Následovala prohra 1:3 v Přešticích, výhra 5:1 nad Slavojem Mýto, prohra 3:4 s Rokycany a pak už jen dvě výhry – 5:3 nad Doubravkou a 5:2 v Klatovech. 

Nejlepším plzeňským střelcem byl se čtyřmi góly útočník TomᚠJedlička. Tři góly pak nastřílel Jan Zajíček, dvě branky na Memoriálu vstřelili Filip Renza a Milan Krůta.

„Velká pochvala a poděkování za organizaci turnaje patří pro Radka Vodrážku na Petřín,“ vzkázal kouč plzeňského dorostu Josef Parlásek. „Po zrušení soutěží bylo vynikající, že jsme mohli hrát plnohodnotná utkání,“ pochvaloval si.

Memoriál Viktoria odehrála s hráči ročníku 2002 a 2003. „Využili jsme jej také k testování hráčů a na základě výkonů jednotlivců budeme tvořit finální podobu kádru U19 pro nadcházející ročník,“ vysvětluje Parlásek. „Výkony týmu v jednotlivých zápasech byly různé, ale to zejména kvůli faktu, že jsme hodně měnili sestavu a tudíž chyběla sehranost na jednotlivých postech. Každopádně postupem času se trochu sestava ustálila a v posledních zápasech to bylo pozitivně znát,“ všiml si trenér.

Třetí místo považuje za částečný úspěch. „Jsme zejména rádi, že jsme s takto mladým týmem v konfrontaci nejlepších mužských týmů v kraji uspěli. Částečný úspěch je to proto, že vždy máme ty nejvyšší cíle, na druhou stranu musíme respektovat kvalitu soupeřů. Mrzí nás špatný výkon v Rokycanech, stejně tak prohra v Přešticích, kde jsme ztroskotali na koncovce. Výkony v zápasech proti Doubravce a v Klatovech jsou pro nás dobrým příslibem do budoucna,“ uzavřel Parlásek hodnocení.

Konečné umístění

1. Petřín Plzeň (18 bodů)
2. Jiskra Domažlice (18 bodů)
3. FCVP U19 (12 bodů)
4. Senco Doubravka (11 bodů)
5. Robstav Přeštice (9 bodů)
6. Rokycany (7 bodů)
7. Klatovy 1898 (6 bodů)
8. Slavoj Mýto (3 body)

Nejlepší střelci

1. Petr Došlý (Domažlice) a TomᚠŘehoř (Doubravka) 6 gólů
2. Marek Vohrna (Petřín), René Kropáček (Domažlice) a Daniel Černý (Domažlice) 5 gólů
3. TomᚠJedlička (FCVP U19), Petr Bendl (Petřín) a LukᚠRoubal (Doubravka) 4 góly

Foto: mladisportovci.cz