Fanoušci Rajtyho milují. Hraje na postu obránce nebo záložníka, ale při ofenzivě Viktorky se mění v dravého křídelního útočníka – průniky z pravé strany zakončuje tvrdou střelou nebo přesným centrem. Byl u všech ligových titulů i pohárových triumfů Plzně, v reprezentaci odehrál 14 zápasů. Je obrovským bojovníkem: dvakrát úspěšně přemohl únavový syndrom, kdykoliv vypadl ze sestavy, makal na více než sto procent a vždy se dokázal vrátit do základní jedenáctky. Navzdory ohromné konkurenci v týmu.

Jsi univerzální fotbalista, oficiálně pravý obránce nebo záložník. Na jakém z těchto postů se cítíš lépe? 
Je mi to jedno, hlavně když hraji. Oba posty beru, záleží na trenérovi, kam mě postaví. 

Při ofenzivních výpadech je zřejmé, že bys okamžitě mohl hrát i v útoku; umíš obejít protihráče, tvrdě vystřelit, přesně přihrát. Hrál jsi někdy v útoku?
Občas jsem hrál útočníka v dorostu. Ale útočníkem se stávám i teď při každé ofenzivě, i když hraji na postu obránce. 

Na pravé straně obrany mᚠv kádru ohromnou konkurenci, kterou po svém návratu rozšířil Radim Řezník, o místo v sestavě bojuješ i s dalším původně příbramským hráčem Alešem Matějů. Jak tu ostrou konkurenci snášíte?
Ostrou? Kluci nejsou ostří. Hrát může jen jedenáct hráčů. Jsem s tím smířený, snáším to normálně.

Hrál jsi proti Messimu, Ibrahimovičovi a dalším velkým jménům. Který zápas proti slavným evropským týmům ti nejvíce utkvěl v paměti a proč?
Já bych to opravil, oni hráli proti mně! (smích) Zápasů v paměti mi utkvělo samozřejmě víc, ale kdybych měl vypíchnout jediný, tak to byl zápas v Miláně proti AC, kde jsem poprvé na vlastní oči viděl Zlatana Ibrahimoviče.

Byl jsi u všech úspěchů Viktorky, takže můžeš hodnotit. V čem je její největší síla, pomineme-li fotbalové kvality?
Je to jednotnost, vnitřní týmový duch, souhrn mnoha lidí, kteří vytvořili něco, co je výjimečné.

Kompletní rozhovor s blonďatým viktoriánem lze najít na stránkách aktuálního vydání speciálu FCVP!, který vychází k příležitosti zisku mistrovského titulu. K zakoupení bude už před zápasem s Jabloncem v plzeňském Viktoria shopu a u kolportérů u vstupů do Doosan Areny.