Los druhého předkola Ligy mistrů nám nadělil soupeře! Stane se jím vítěz duelu prvního předkola mezi finským mistrem HJK Helsinki a lotyšským šampionem RFS Riga. První utkání odehrajeme na hřišti soupeře, rozhodující odvetný duel tedy bude hostit plzeňská Doosan Arena. Vstupenky na utkání, které se uskuteční v úterý 26. 7. od 19 hodin, půjdou do prodeje na začátku července.

Soupeř Viktorky vzejde ze dvojice týmů, které se utkají v prvním předkole. První utkání mezi HJK a RFS se odehraje 5. nebo 6. července. O vítězi poté bude jasno po odvetě, která proběhne 12. či 13. července. 

Toto jsou naši možní soupeři:

HJK Helsinki / RFS

Finský mistr z hlavního města je s celkem 31 mistrovskými tituly nejúspěšnějším finským fotbalovým klubem. Byl založen v roce 1907 a od roku 2000 hraje své domácí zápasy na stadionu Bolt Arena s kapacitou 10 770 diváků. HJK je jediným finským klubem, který se zúčastnil skupinové fáze Ligy mistrů UEFA. V roce 1998 porazil v play-off Méty a zajistil si tak účast v nejprestižnější klubové soutěži pro následující sezónu. Helsinki se v následujících sezonách zúčastnili také skupinové části Evropské ligy UEFA (2014/2015) a Evropské konferenční ligy UEFA v uplynulé sezoně. Při obou těchto účastech ve skupině se HJK umístili na třetím místě.

FK RFS je lotyšský mistr sídlící v Rize. Do první ligy postoupil v roce 2016, když Skonto FC nezískalo licenci. V roce 2018 se rižský celek poprvé kvalifikoval do kvalifikace Evropské ligy UEFA. O rok později dosáhl svého historicky prvního triumfu v Lotyšském poháru a v loňské sezoně se stal lotyšským mistrem, čímž přepsal klubovou historii, jelikož vybojoval mistrovský pohár vůbec poprvé. V posledních čtyřech sezonách byl tým z hlavního lotyšského města pravidelným účastníkem evropských předkol, do bojů o Ligu mistrů však vstupuje vůbec poprvé.

Ohlasy

„Jedná se určitě o t잚í soupeře, teď budeme chtít získat co nejvíc informací a vidět co nejvíc jejich zápasů tak, abychom byli stoprocentně připraveni,“ řekl bezprostředně po losu trenér Michal Bílek. A již se hráči Viktorky v předkole utkají s kýmkoliv, bude zápas specifický. Jak lotyšská, tak finská liga budou totiž v té době již v plném proudu, zatímco pro Západočechy se bude jednat o faktický start sezony. “Pro ně to může být lehčí výhoda v tom, že budou rozehraní. Ale my zase máme delší dobu na přípravu a já věřím, že ten dvojzápas zvládneme,“ uvedl záložník Pavel Bucha.

Vstupenky a výjezd

Předprodej vstupenek na domácí odvetný duel začne přibližně na začátku července. Svá místa na zápas mají jistá držitelé permanentních karet na novou sezonu 2022/2023, kteří vůbec poprvé získávají vstup na první evropské předkolo zdarma. Pokud si nechcete nechat ujít jedinečný zápas, tak neváhejte a pořiďte si také tu Nejlepší permanentku, více informací najdete ZDE.

Budeme velice rádi, pokud nás fanoušci po třech letech na venkovním evropském zápase podpoří. Podmínky a možnosti venkovního výjezdu v tuto chvíli zjišujeme a budeme vás o nich včas informovat.