V sobotu 18. července čeká Viktorii Plzeň první ostré utkání v sezóně 2015/2016. Bude jím zápas o český Superpohár, ve kterém se domácím hráčům postaví celek Liberce. Vedení klubu společně s trenérem Miroslavem Koubkem a kapitánem mužstva Davidem Limberským poodhalilo plány na nadcházející sezónu.

„Nazval bych to Zpátky do Evropy, protože naším hlavním sportovním cílem je hrát skupinovou fázi evropských pohárů. Pokud jde o tuzemské soutěže, nemůžeme mít jinou ambici než je obhajoba mistrovského titulu. Zároveň chceme samozřejmě uspět v poháru FAČR,“ nastínil v krátkosti majitel plzeňské Viktorie TomᚠPaclík. „Dále bych zmínil ještě jeden cíl, který z mých úst slyší každý trenér, když se bavíme o dlouhodobých vizích našeho klubu, a to je udržení vysoké návštěvnosti, která v Plzni provází naši práci. To je samozřejmě spojené s atraktivní hrou. Chceme, aby se fanoušci bavili fotbalem a aby na naše domácí zápasy dál chodili v tom počtu, ve kterém chodí v současnosti. Je to cíl, který považuji za stejně důležitý jako ty sportovní cíle, které jsem zmínil. Chtěl bych v této souvislosti oznámit, že jsme si nastavili limit prodaných permanentek, který je 7750 kusů. Tohoto počtu jsme již v podstatě dosáhli, v nejbližší době proto už přestaneme permanentní vstupenky prodávat,“ pokračoval prezident klubu.

Na jeho slova plynule navázal generální manažer Viktorie Adolf Šádek. „Rád bych Vám předal informaci, která je opravdu čerstvá. Klub FC Viktoria Plzeň prodloužil smlouvu se čtyřmi svými stěžejními hráči. Daniel Kolář a Radim Řezník podepsali smlouvu do roku 2019, David Limberský a František Rajtoral do doku 2018. Je to signál, že naše ambice a všechno to, o čem mluvil pan Paclík, myslíme vážně,“ potěšil všechny plzeňské fanoušky Šádek.

„Naše příprava byla poměrně krátká a v současnosti vrcholí. Přípravné období bylo narušeno reprezentačním termínem, kdy si několik našich hráčů plnilo reprezentační povinnosti. Ti stěžejní hráči mohli absolvovat kondiční blok pouze na padesát procent, protože přišli do přípravy o týden později. Jinak proběhla příprava standardně, jedinou kaňkou je problém Václava Pilaře, kterému po zátěži začalo natékat koleno. Jinak jsme všichni zdraví, těšíme se na vstup do sezóny a až na drobné komplikace v zápase s Dynamem Kyjev proběhlo všechno tak, jak jsme si naplánovali,“ uzavřel hlavní trenér Miroslav Koubek.

Fotogalerie