Devatenáctka odehrála výborný podzim a ačkoli na jaře výsledkově pokulhávala, své sezonní cíle splnila. Dorost U18 obsadil desáté místo, sedmnáctka skončila pátá a nejmladší dorost U16 byl dokonce třetí.

Po skvělém podzimu, kdy dorost U19 byl v lize o skóre druhý a zářil v UEFA Youth League, se tým přes zimu velice změnil a i v důsledku toho skončil na devátém místě se 47 body a skóre 63:52. První polovinu ročníku odkoučoval Jiří Žilák, druhou Pavel Fořt. „Sezona byla velmi specifická. Hráči v mládežnické LM zažili zkoušku ohněm mezi velkými týmy, čemuž se přizpůsobil kádr – byl širší a složený z ročníků 2000, 2001 a zčásti i 2002. Podzimní část byla vynikající, úvod domácí soutěže nebyl sice ideální, ale jinak byla devatenáctka ve zbytku první poloviny sezony excelentní,“ chválí sportovní manažer mládeže Zdeněk Psotka.

„Herní režim středa sobota zvládli kluci velmi dobře. Myslím si, že kdyby neměli tak náročný program, hlavně tedy reprezentanti, tak i to poslední utkání Youth League zvládli lépe. Ale i tak byl podzim vynikající. V zimě jsme si dali dva jasné úkoly – připravit ročník 2000 na ČFL, například formou hostování hráčů ve třetí lize, v případě Šulce ve druhé a u Štursy na podzim dokonce v první lize, a jarní část ligy U19 odehrát s ročníkem 2001, takže jsme u hráčů mohli poznat, jak to zvládají. Výkonem byl tento ročník lepší a lepší, avšak zápasy jsme nezvládali bodově, nicméně stanovené úkoly jsme splnili,“ dodal Psotka.

Dorost U18 (neboli U19 B) skončil na desátém místě tabulky se 41 body a skóre 49:47. „Sezona se mi hodnotí rozporuplně. V týmu dostávali šanci hráči, kteří se vraceli po zranění nebo nebyli herně tolik vytížení. Šance dostávali i hráči z U16, pro které to byla obrovská zkušenost a doufám, že je to může fotbalově posunout dál. Byly zápasy, které se nám celkem herně vydařily, a tedy i výsledkově… Ale byla řada zápasů, kde jsme byli horším týmem. Velkým mínusem byl často přístup některých hráčů k utkání za U18, neuvědomili si, že herní praxi získají jen v případě, kdy hrají na 100 %,“ řekl k sezoně trenér Jaroslav Kovařík.

Sedmnáctka posbírala ve 30 kolech 55 bodů při skóre 64:49 a skončila v tabulce pátá. „Podzimní část sezony se nám vydařila herně i výsledkově. V průběhu se nám podařila udělat šňůra osmi vítězství za sebou, což nás dovedlo na třetí místo. Jarní část už tak úspěšná nebyla a myslím si, že to bylo hlavně z toho důvodu, že jsme dobře rozehrané zápasy nedokázali dotáhnout do vítězného konce,“ zamrzelo trenéra Ondřeje Šimla.

Dorost U16 obsadil v konečné tabulce pěkné třetí místo se ziskem 63 bodů a skóre 107:57. „Sezonu hodnotíme velmi pozitivně. Zúčastnili jsme se i Memoriálu Vlastislava Marečka a několika zahraničních turnajů. V lize jsme většinou nastupovali proti ročníkově starším soupeřům a skončili třetí. Všechny zápasy považujeme za důležité ke sbírání zkušeností hráčů do budoucna, v žádné soutěži či turnaji jsme nepropadli a to je závazek do dalšího ročníku – posunout úroveň mužstva a zejména jednotlivců výše,“ hodnotí sezonu trenér Josef Parlásek.

Jeho tým se již na startu sezony utkal s Liverpoolem (po dobrém výkonu prohrál 0:3). Účastnil se také Albim CUPu v Ústí nad Labem, kde mu soupeři byli například Hertha Berlín, Zaglebie Lubin, West Bromwich Albion nebo Manly United (Austrálie). V Memoriálu Vl. Marečka obsadil čtvrté místo, na přelomu dubna a května se pak účastnil italského turnaje Scirea Cup, kde skončil ve čtvrtfinále po prohře s Partizanem Bělehrad.