Jak se dařilo viktoriánům na hostování v měsíci srpnu?

Ondřej Mihálik patří v Českých Budějovicích i nadále mezi klíčové hráče a pravidelně nastupuje v základní sestavě. Za srpen tomu tak bylo ve všech pěti ligových duelech, navíc v zápase MOL Cupu odehrál 27 minut. Nejvíce se mu vydařil duel proti Olomouci, kde se na remíze 3:3 podílel dvěmi asistencemi.

Chorvatský záložník Marko Alvir za slovinský Maribor také nastupuje pravidelně a hraje celé zápasy. V srpnu naskočil do čtyř utkání (v tom zatím posledním chyběl kvůli karetnímu trestu). 14. srpna vstřelil první branku, když pomohl k vítězství 2:0 nad Taborem Sežana.

Za nováčka slovenské ligy Liptovský Mikulᚠi nadále nastupuje Robin Hranáč, zatím ani jednou nechyběl v základní sestavě. V srpnu tedy odehrál všech pět ligových utkání. První tři zápasy za Tatran odchytal také Dominik Sváček, který pomohl třeba k výhře 2:1 nad Žilinou, kdy byl dokonce zvolen do nejlepší sestavy celého kola!

21letý záložník Dominik Kříž v prvoligovém slovenském týmu Sereď naskočil v srpnu do akce jen jednou, a to na 9 minut zápasu proti Slovanu Bratislava. Dvakrát zůstal jako nevyužitý náhradník na lavičce.

Na začátku srpna se do druholigové Viktorie Žižkov přesunuli Šimon Gabriel a Josef Koželuh. Prvně jmenovaný šel okamžitě do základní sestavy a naskočil do všech čtyř zápasů, třikrát pomohl týmu k čistému kontu (proti Příbrami, Spartě B a Ústí nad Labem). Koželuh za Žižkov debutoval 10. srpna v lize proti Příbrami, kdy naskočil na 10 minut. Posléze hrál v základu v utkání MOL Cupu proti Komárovu (výhra 8:1), následně proti Spartě Praha B šel do hry kvůli zranění spoluhráče již ve 20. minutě. To mu otevřelo cestu do základní sestavy, kde byl i v posledních dvou utkáních.

Posledním viktoriánem na hostování z A týmu je v dresu druholigového Ústí nad Labem Adam Alexandr. 21letý záložník v srpnu hrál ve všech čtyřech zápasech v základní sestavě. „Arma“, jak se severočeskému klubu přezdívá, pokaždé remizovala.

LukᚠMatějka a Michal Hlavatý odešli na hostování teprve včera. Prvně jmenovaný do Pardubic, druhý jmenovaný do Mladé Boleslavi.

Foto: NK Maribor, TomᚠKučera/MFK Tatran Liptovský Mikuláš