Viktoria Plzeň má v sezoně 2020/2021 hned jedenáct hráčů na hostování v české nejvyšší soutěži. Jak se jim dařilo v prvních dvou ligových kolech?

V Příbrami hostuje z Viktorie Plzeň hned trojice hráčů – JonᚠVais, Václav Svoboda a Dušan Pinc. Prvně jmenovaný hned v úvodním kole s Teplicemi debutoval v nejvyšší soutěži, odehrál 67 minut. Následně proti Slavii hrál 60 minut. Druhý jmenovaný si svůj první ligový start připsal také proti Teplicím, do hry šel v 67. minutě zápasu. Nastoupil rovněž na Slavii, a to od 60. minuty. Pinc, který za Příbram nastoupil již šestkrát v minulém ročníku, odehrál 22 minut proti Slavii.

Další hráči z FCVP hostují v Pardubicích. Kvůli zdravotním problémům zatím nemohl do hry zasáhnout Michal Hlavatý, debut si ve FORTUNA:LIZE ale připsal LukᚠPfeifer. Na hřišti Jablonce šel do hry v 73. minutě, posléze při výhře 2:1 nad Teplicemi byl ve hře od 86. minuty. Filip Čihák na svůj první start čeká.

Za českobudějovické Dynamo prozatím kvůli zdravotním problémům nemohl hrát Ubong Ekpai. V prvním kole se Slavií hrál ovšem v základní sestavě LukᚠMatějka, pro kterého šlo o ligový debut. V následném zápase na hřišti Baníku Ostrava se navíc dočkal i své první branky v nejvyšší soutěži, která byla jubilejní 600. trefou Jihočechů v lize. V tomto duelu se prosadil také Pavel Šulc, jenž odehrál za Dynamo oba dva zmíněné duely.

Aby ligových debutantů nebylo málo, nastoupil ještě poprvé ve FORTUNA:LIZE obránce Šimon Gabriel. V dresu Mladé Boleslavi byl vyslán na hřiště v prvním kole na hřišti Bohemians 1905 v 65. minutě, další zápas se Zlínem už odehrál v základní sestavě na pozici levého obránce. Dominik Janošek odehrál v úvodních kolech dohromady 135 minut.

Všem viktoriánům na hostování i nadále držíme palce!