Viktoria Plzeň má v ročníku 2018/19 celkem 28 hráčů na hostování. Jak se jim dařilo za měsíc říjen, kdo hraje pravidelně a drží si stabilní formu? Přinášíme vám podrobný přehled o tom, jak si kmenoví fotbalisté západočeského celku vedou.

Pavel Bucha (Mladá Boleslav)
Jednadvacetiletému záložníkovi se i nadále daří prosazovat v týmu Středočechů. Minulý měsíc odehrál ve dvou ligových zápasech 102 minut a znovu se mu podařilo skórovat, když potvrdil vítězství Mladé Boleslavi 2:0 ve Zlíně trefou v závěru utkání. Navíc dal gól také v MOL Cupu Chrudimi, proti které odehrál celé utkání.

Ubong Ekpai (České Budějovice)
Nigerijský ofenzivní hráč se pomalu po dlouhodobém zranění vrací na fotbalové trávníky. Úvodních devět minut v právě probíhající sezoně odehrál proti Karviné, další porci 34 minut dostal v osmifinále MOL Cupu proti Spartě.

Milan Havel (Bohemians)
Pětadvacetiletý univerzál nastupuje za klokany pravidelně, navíc se mu v Ďolíčku opravdu daří. S Českými Budějovicemi zapsal při prohře 2:3 gólovou asistenci. V tomto i v dalším ligovém duelu s Opavou vyhrál všechny souboje, do kterých se zapojil. Od příchodu do Bohemky už se mu navíc podařilo také dvakrát skórovat.

Pavel Šulc (Opava)
Nadějný talent plzeňského fotbalu se v české nejvyšší soutěži začíná prosazovat čím dál víc. Za Opavu odehrál plnou porci minut v posledních čtyřech ligových utkáních, ve kterých vytvořil tři předfinální přihrávky a také dvě do gólové šance. Během těchto zápasů navíc předvedl hned 23 driblinků. Spolu s několika dalšími hráči, kteří jsou zmíněni na následujících řádkách, se Pavlu Šulcovi zadařilo také na posledním reprezentačním srazu (více ZDE).

Erik Pačinda (Korona Kielce)
V Ekstraklase jsou Kielce sice na samém chvostu tabulky, ale slovenský záložník za tým ze středního Polska nastupuje pravidelně. V minulém měsíci naskočil do dvou utkání, v nichž odehrál 162 minut.

Filip Čihák, Michal Hlavatý, TomᚠKepl a LukᚠPfeifer (všichni Pardubice)
V dresu aktuálního lídra F:NL hraje i nadále nejvíce Michal Hlavatý. Za měsíc říjen si připsal tři starty, postupně odehrál 87, 83 a 81 minut. Ostatní hráči nastupují spíše za B tým. Asi nejvíce se daří útočníkovi Tomáši Keplovi, jenž odehrál všechny čtyři zápasy a trefil se při výhře 3:1 proti Velvarům. Obránce Filip Čihák byl ve dvou zápasech na střídačce áčka (odehrál 6 minut), v dalších dvou utkáních zaznamenal stoprocentní minutហza rezervní tým ČFL skupiny B. LukᚠPfeifer poslední měsíc nehrál kvůli zranění.

Jakub Selnar, Jakub Šiman a Ondřej Štursa (všichni Sokolov)
Ve výrazných výkonech pokračuje i nadále Jakub Selnar. Šikovný křídelník, který má za sebou zkušenosti i z dorostenecké Ligy mistrů, naskočil do všech zápasů v říjnu, z nichž se dokonce jednou trefil do sítě silné Jihlavy. Gól do svých statistik zapsal také Ondřej Štursa proti Líšni, v již zmiňovaném utkání v Jihlavě odchytal celé utkání Jakub Šiman.

LukᚠMatějka (Ústí nad Labem)
Kometa druhé nejvyšší české soutěže natáhla formu také do října. Jednadvacetiletý kanonýr ve třech říjnových zápasech vsítil branku při výhře 2:0 nad Chrudimí, celkově už se v letošním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY trefil sedmkrát, což ho řadí na druhé místo tabulky střelců za Stanislava Klobásu z Jihlavy.

Jan Suchan (Vítkovice)
Bývalý mládežnický reprezentant odehrál proti Dukle Praha a Líšni v obou případech vždy 90 minut.

Jakub Kadar, David Kraml, Kryštof Pavlík, Ondřej Pek a Václav Uzlík (všichni Domažlice)
První zmiňovaný střádá v nedalekých Domažlicích slušnou zápasovou minutáž, za čtyři zápasy v říjnu odehrál 323 minut. David Kraml zažil gólovou oslavu proti Hostouni při výhře 3:2, trefil se také Václav Uzlík, který se postaral o vítěznou branku proti Karlovým Varům. Kryštof Pavlík v minulém měsíci odehrál 202 minut, Ondřej Pek potom ze dvou duelů 45 minut.

Marek Brož (Mýto)
Osmnáctiletý obránce sbírá i nadále v týmu z divize A stoprocentní minutáž, všechny zápasy odehrál proti Petřínu, Chebu, Doubravce i Sedlčanům.

TomᚠArzberger, Martin Patrovský a Martin Suchý (všichni Přeštice)
Dvacetiletý záložník s přezdívkou „Azba“ naskočil do zápasu se Sedlčany v 61. minutě a snížil na konečných 2:3, v dalších třech duelech odehrál 115 minut. Martin Suchý jako již tradičně sehrál velkou porci minut, navíc se trefil hned dvakrát proti Jindřichovu Hradci. Jeho jmenovec Patrovský naskočil pouze do závěru zápasu na hřišti rezervy Českých Budějovic.

Petr Řezáč, Daniel Koranda (Rokycany)
Plzeňský záložník přišel do zápasu s Hořovickem na hřiště v 61. minutě a v nastaveném čase vyrovnal na 2:2, Rokycany pak vyhrály na penalty. Déle než hodinu pak hrál také v dalších třech duelech. Jedné branky se dočkal také Daniel Koranda, ten zase zařídil vítěznou branku proti Soběslavi.

Michal Bartůněk, Richard Mařík a Marek Patrovský (všichni Senco)
Zápasově nejvíce vytížen je i nadále Marek Patrovský, jenž nastoupil v základní sestavě do všech zápasů a proti Mýtu se navíc zapsal do statistik i gólově. Brankář Richard Mařík odchytal polovinu říjnových zápasů, tedy dva, Michal Bartůněk pak naskočil na 22 minut do zápasu s Klatovami a celé utkání sehrál v Mariánských Lázních.

Foto: Michal Bártík