Další měsíc je za námi, a tak opět přinášíme pravidelný přehled hráčů na hostování. Během měsíce září se hned pět hráčů zapsalo mezi střelce!

Druhé branky v českobudějovickém dresu se dočkal Ondřej Mihálik, který se prosadil v posledním kole proti Karviné. Po pár minutách na hřišti upravil skóre na konečných 3:1, v zápase odehrál přes půl hodiny. Předtím ještě nastoupil na 56 minut proti Hradci Králové.

V září byl třikrát v akci také Marko Alvir. Za slovinský Maribor odehrál 90 minut proti Aluminij, 88 minut proti Muře a posléze 71 minut proti Celje, kdy si při vítězství 2:0 připsal asistenci na úvodní branku duelu.

Výborně se v novém působišti uvedl útočník LukᚠMatějka. Ten hned při své premiéře, kdy naskočil do akce po poločasové přestávce, vstřelil dva góly a zařídil Pardubicím remízu s Libercem. Poté odehrál 68 minut ve východočeském derby s Hradcem Králové.

Středopolař Michal Hlavatý debutoval za Mladou Boleslav odehráním 71 minut při remíze 3:3 se Sigmou Olomouc. Poté hrál za Středočechy 62 minut v Liberci. Následovala jeho premiérová trefa, a to v rámci MOL Cupu proti druholigové Opavě, kdy Boleslav zvítězila 4:2 (Hlavatý zvyšoval v 82. minutě na 4:1). Při prohře 3:5 se Slováckem odehrál celé utkání, sbírá tedy cennou herní praxi.

Za Liptovský Miulᚠi nadále pravidelně naskakuje Robin Hranáč, který během září odehrál všechny tři zápasy v základní sestavě a dočkal se také první trefy. Proti Pohronie pomohl k vítězství 5:1 hlavičkou po rohovém kopu. Jeho spoluhráč v brance Dominik Sváček byl v brance při prohře 0:2 se Seredí a při vítězství 5:1 s Pohronie.

Za zmíněnou Sereď naskočil do zápasů první slovenské ligy Dominik Kříž, v září ale jen na pár minut – 5 proti Trnavě a 1 minutu proti Michalovcům.

Také ve Viktorii Žižkov působí dvojice hráčů na hostování. Šimon Gabriel během září odehrál tři zápasy v základní sestavě, v tom posledním proti pražské Dukle dostal žlutou kartu. Dobrou vzpomínku na toto utkání ale bude mít Josef Koželuh, který vstřelil pěkný gól. Předtím ještě odehrál celý zápas s Brnem a 52 minut proti Vyškovu.

V Ústí nad Labem působí 21letý záložník Adam Alexandr. Ten během září byl ve všech zápasech v základní sestavě. Na konto si tak připsal 90 minut proti Vltavínu v MOL Cupu (prohra 2:3), 80 minut proti Spartě B (prohra 0:1), 65 minut proti Varnsdorfu (výhra 2:0) a 90 minut proti Brnu (prohra 1:6).

Foto: FK Pardubice, FK Mladá Boleslav