22 střel, ale žádný vstřelený gól a bod k tomu. Viktoria Plzeň se v rámci 9. kola FORTUNA:LIGY v Českých Budějovicích neprosadila, stejně tak ani domácí fotbalisté. Bezbrankovou remízu 0:0 po utkání zhodnotili Zdeněk Ondrášek a trenér Adrian Guža.

„Co se týče výsledku a zápasu celkově, je to určitě velké zklamání. Je to skoro 9 let, co jsem odtud odešel (z Českých Budějovic, pozn. red.). Na utkání jsem se těšil, byl jsem strašně namotivován, ale jak říkám, nakonec je to zklamání,“ litoval po konečném hvizdu Ondrášek.

Útočník s přezdívkou Kobra ujišuje, že Plzni remíza rozhodně stačit nemůže. „Hrajeme za Viktorku, pro nás bude bod vždycky málo. Hlavně když dva zápasy za sebou nedáme gól, tak to útočníky vždycky bolí. Takhle to dál nejde,“ neskrýval se za slova.

Podle jeho slov viktoriánům v zápase s Budějovicemi nevyšlo spoustu věcí. „Takových těch příležitostí před šancemi jsme měli dost, ale dravost, hladovost po gólu, střelba a jednoduché věci chyběly. Když nebudeme zkoušet střelbu, tak nebudeme dávat góly,“ je si vědom Zdeněk Ondrášek.

Adrian Guža: Sráží nás efektivita

Svůj pohled na zápas nabídl trenér Adrian Guža: „Do utkání jsme dobře vstoupili, hned v první minutě jsme měli obrovskou šanci. Věřím, že kdybychom se dostali na koně, tak bychom to i přes kvalitu soupeře dotáhli do vítězného konce. V ofenzivní činnosti nás ale sráží střelecká produktivita a efektivita v koncovce.“

Právě efektivita je podle něj společný jmenovatel dvou posledních zápasů, kdy viktoriáni padli ve Zlíně 0:1 a remizovali 0:0 v Budějovicích. „Někdy nemáme ani to pověstné štěstí, že bychom bojovný a vyrovnaný zápas zvládli,“ mrzí kouče.

V průběhu zápasu přemýšlel i o hře na dva útočníky. „Ještě to ale nemáme tak nastudované, že bychom s tím dovedli pracovat v presinku, centrech a podobně. Chtěli jsme tedy zachovat nᚠherní systém, ale ani přes šance to gól nepřineslo,“ litoval Guža.

„Bod je při našich ambicích, i s respektem k soupeři, málo,“ uznal Adrian Guža. „Na ofenzivní mužstvo musíme být více produktivní. Je podstatné, abychom správně uchopili věci, které se v naší hře opakují,“ uzavřel slovenský trenér tiskovou konferenci.

Fotogalerie