Také ve druhém přípravném utkání sezony 2019/2020 si Viktoria připsala vítězství, Sokolov porazila 2:0. Zápas zhodnotili nováček v plzeňském dresu Christián Herc a asistent trenéra Marek Bakoš.

Herc se k týmu připojil teprve v pondělí, přesto již dnes odehrál téměř 80 minut. „Byl to můj první zápas po dovolené, takže jsem hlavně chtěl, aby se zlepšila moje kondička. Vyhráli jsme 2:0, s tím jsme spokojení, ale hru určitě budeme muset ještě do 13. července doladit,“ ví slovenský středopolař.

„Tyto zápasy na začátku sezony v plné přípravě jsou těžké,“ ví asistent trenéra Marek Bakoš. „Kluci mají velkou zátěž, jsou unavení, je to spíše takové zpestření. I my trenéři si z toho něco vezmeme, vyhodnotíme si pár věcí a pokračujeme dál,“ dodává.

Jak se zatím Bakoš sžívá s novou rolí asistenta kouče Vrby? „Po tolika letech je to pro mě opravdu nová věc, ale čím dál to jde, čím víc tréninků mám za sebou, tím více si zvykám. Musím přiznat, že se na každý další trénink těším více a více, pohltilo mě to. Je to jiný pohled na tým, ale vyhovuje mi to a uvidíme, jak to půjde dál,“ usmívá se Bakoš.

Také Herc si zvyká – na nové působiště. „Je nás tu více nových, musíme si zvykat. Byl to můj první zápas, takže doufám, a zároveň si to i myslím, že bude jen lépe a lépe,“ říká Christián s tím, že byl za přátelské duel rád. „Je lepší hrát. O víkendu nás čeká další utkání, pak soustředění, takže dobře nabereme kondičku. Každý radši hraje, než trénuje,“ uzavírá.

Fotogalerie