Plzeňská Viktoria sice veze z Liberce tři body za výhru 2:0, přesto již před posledním kolem FINÁLE FORTUNA:LIGY nemá šanci na obhajobu titulu. „Jsme samozřejmě zklamaní,“ shodovali se po zápase viktoriáni.

Napřáhl za vápnem a levou nohou poslal míč do horního růžku liberecké branky. Gól Tomáše Hořavy nasměroval Viktorku za vítězstvím v Liberci. „Kayi (Joel Kayamba) mi to tam krásně dal, neměl jsem moc času a střílel z první. Zapadlo to tam pěkně,“ popsal záložník svoji trefu. „Liberec hraje vždy agresivní fotbal plný nasazení, takže jsme rádi, že jsme duel zvládli vítězně, i když ve druhém poločase jsme nebyli tak aktivní,“ dodal.

Stejně hodnotil zápas i kouč Pavel Vrba: „První půle byla z naší strany určitě lepší, využili jsme v ní jednu situaci a šli do vedení. Ve druhém poločase jsme až na jednu výjimku domácí do ničeho nepustili, zvítězila naše trpělivost, kdy jsme si počkali a následně se prosadili.“

I přes tříbodový zisk je jisté, že obhajoba mistrovského titulu letos nevyjde. „Je to zklamání, protože Viktorka myslí vždy na ty nejvyšší příčky. Získat titul je těžké a obhájit ještě t잚í, nám se to bohužel nepodařilo,“ měl jasno TomᚠHořava. „Beru to tak, že jsme byli blízko a nezvládli přímo souboj na Slavii,“ přidal gólman Aleš Hruška. Kouč Pavel Vrba rovněž viděl jako hlavní příčinu přímý souboj v Edenu. „Abychom byli féroví, musíme říct, že Slavia má titul zaslouženě. My jsme uhráli s nadstavbou rekordní počet bodů, ale soupeř měl výjimečnou sezonu.“

„Sluší se Slavii pogratulovat. Ale my jsme za posledních sedm sezon skončili vždy nejhůře druzí, takže to také není úplně špatné,“ uzavřel TomᚠHořava.

Příští neděli čeká viktoriány poslední duel sezony před domácím publikem. „Věřím, že fanoušci přijdou na poslední zápas. Budeme chtít vyhrát a rozloučit se se sezonou vítězně,“ zve na duel TomᚠHořava, který sice nebude moci hrát kvůli karetnímu trestu, ale zápas si ujít nenechá.

Fotogalerie