Čtvrtfinále MOL Cupu je za rohem. Viktoria Plzeň se již zítra od 15:30 utká se Slovanem Liberec o postup mezi nejlepší pohárovou čtyřku. Severočechům mají Plzeňští rozhodně co vracet.

„Je to pohárový zápas, takže buď prohrajete, nebo vyhrajete. Jiná možnost není. My máme tu výhodu, že hrajeme doma, ale víme, že proti Liberci to nebude lehké,“ uvědomuje si Jean-David Beauguel. „Jsme ovšem nastavení tak, že chceme pohár vyhrát. Plzeň je zvyklá získávat trofeje, takže pro to uděláme všechno,“ slibuje francouzský útočník.

„Těšíme se na zápas! Po covidové pauze jsme naskočili výborně zpět do akce, teď se budeme chtít pokusit na výkon navázat. Cílem pro nás je postup do semifinále,“ doplňuje asistent trenéra Marek Bakoš. „Soustředíme se na nejbližší zápas. Je tu vidina zisku nějakého cíle, hrajeme na domácím hřišti, takže se soustředíme jen na to. Přivítáme kvalitního soupeře, kterého budeme chtít porazit a postoupit dál, do dalších fází soutěže se zatím nedíváme,“ podotýká Bakoš.

Liberec v této sezoně Viktorii porazil v obou ligových zápasech. „Chceme se pomstít, na ty prohry jsme samozřejmě nezapomněli. Teď předvádíme zlepšené výkony. Po karanténě jsme se vrátili vítězstvím. Věříme si, že už jim další výhru nedovolíme,“ říká odhodlaně forvard hrající s číslem 9. „Oba zápasy s Libercem byly specifické. Snažíme se soustředit jen na to, jak zužitkovat získané zkušenosti a dovést zápas do vítězného konce,“ dodal slovenský asistent trenéra Marek Bakoš.

Podle Beauguela důležité, že dobrá výsledková forma pokračovala i po návratu z karantény. „Nehráli jsme skoro měsíc. Předtím jsme měli dobrou formu a připravovali se na zápas na Spartě, který vždycky vnímáte jako jeden z největších, ale bohužel jsme ho nemohli odehrát. Je dobře, že jsme po návratu porazili Budějovice,“ potěšilo JD Beauguela. Pak zdůraznil jak moc už viktoriánům chybí podpora v hledišti: „Je to hrozné, potřebujeme je. Hrozně nám chybí!“

Čtvrtfinálový souboj startuje ve středu 7. dubna od 15:30 a přímý přenos nabídne web České televize. V těchto dnech venku panuje opravdu aprílové počasí. Část dne sněží, pak prší, pak svítí sluníčko... „Tomu počasí nerozumím,“ směje se Bogy. „Každý den se probudím zmatený z počasí. Minulý týden bylo skoro 25 stupňů a najednou ometám sníh z auta. Je duben, mělo by být jaro! Ale doufám, že už se to brzy zlepší, je to příjemnější nejen na trénink, ale i na zápas,“ doplňuje Jean-David Beauguel.