Kapitán Viktorie Plzeň Jakub Brabec byl nominován na blížící se evropský šampionát, gratulujeme! Češi se ve skupině utkají se Skotskem, Chorvatskem a Anglií.

Trenér Jaroslav Šilhavý v úterý dopoledne představil 25člennou nominaci na EURO 2020. Jejím členem je i kapitán plzeňského týmu Jakub Brabec, který v této sezoně naskočil do 30 ligových utkání a v těch posledních třech se dokonce prosadil gólově.

Českou reprezentaci čekají na turnaji tři zápasy v základn ískupině. 14. a 18. června se hraje v Glasgow v Hampden Parku, nejprve se Skotskem, poté s Chorvatskem. 22. června je na programu zápas proti Anglii v londýnském Wembley. Turnaj bude zakončen finálovým duelem 11. července.

Ještě před ME se ale odehrají přátelské zápasy. Češi se budou připravovat v Jižním Tyrolsku a v rámci tohoto kempu se utká s Itálií (4. června v Boloni) a s Albánií (8. června v Praze).

Součástí týmu jsou také bývalí viktoriáni Vladimír Darida, Aleš Matějů a Michael Krmenčík. Mezi náhradníky jsou pak další viktoriáni – LukᚠKalvach, Jindřich Staněk, LukᚠHejda, Pavel Bucha a Zdeněk Ondrášek.

Brábo, držíme tobě a celému týmu palce!

Nominace České republiky na EURO 2020

Brankáři: Aleš Mandous (Olomouc), Jiří Pavlenka (Werder Brémy), TomᚠVaclík (Sevilla).
Obránci: Jan Bořil (Slavia), Jakub Brabec (Plzeň), Vladimír Coufal (West Ham), Ondřej Čelůstka (Sparta), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), TomᚠKalas (Bristol), Aleš Matějů (Brescia), David Zima (Slavia).
Záložníci: Antonín Barák (Hellas Verona), Vladimír Darida (Hertha), Adam Hložek (Sparta), TomᚠHoleš (Slavia), Jakub Jankto (Sampdoria), Alex Král (Spartak Moskva), LukᚠMasopust (Slavia), Jakub Pešek (Liberec), TomᚠSouček (West Ham), Petr Ševčík (Slavia).
Útočníci: Michael Krmenčík (PAOK), TomᚠPekhart (Legia Varšava), Patrik Schick (Leverkusen), Matěj Vydra (Burnley)