Na včerejší utkání české reprezentace byla radost pohledět. Nejenže Češi porazili favorizovanou Anglii 2:1, ale zároveň svou první reprezentační branku vstřelil viktorián Jakub Brabec. Sedmadvacetiletý stoper vyrovnával na 1:1.

„Výsledek je krásný, můj gól moc nebyl,“ smál se Brabec po zápase. „Každopádně jsem za něj moc šastný. Navíc byl hrozně důležitý, povedlo se nám tím vrátit zpátky do utkání. Pokud by šlo o branku, která nám pomůže na Euro, tak ji budu řadit hodně vysoko,“ netají plzeňský obránce.

Pro Jakuba Brabce to byl první zásah v seniorské reprezentaci. Na kontě má 16 odehraných utkání, poslední gól v reprezentaci vstřelil ještě v kategorii U19.

„Výhra nad Anglií mě samozřejmě hrozně těší a doufám, že nám to pomůže v boji o postup na Euro. Teď nás ještě čeká přátelské utkání se Severním Irskem a pak dva domácí důležité zápasy s Viktorkou, kde nás, doufám, podpoří co nejvíce fanoušků,“ vyzývá Jakub Brabec.

Kubo, gratulujeme k prvnímu gólu!

Zároveň gratulujeme i Luďku Pernicovi, který se pár minut před zmiňovaným gólem Jakuba Brabce stal otcem dcery Kateřiny!

Foto: Fotbalová asociace ČR